Akaydın ile Kılıçdaroğlu arasına kara kedi girdi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2011 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıçdaroğlu, CHP'nin Antalya'daki düşüşünden Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı sorumlu tuttu. Düşüş olduğunu kabul eden Akaydın ise "Sorumlu ben değilim" dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında Antalya'da oylarının artmadığını belirterek isim vermeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı bu durumdan sorumlu tuttu.

Partinin sorun yaşadığını kabul ederek CHP liderine hak veren Akaydın, düşüşün kendisiyle ilgili olmadığını söyledi. Akaydın, sorunları kendisinin iki yıldır ilgililere en son 10 gün önce Kılıçdaroğlu'na ilettiğini dile getirdi.

'MEMNUNUM' DEDİ

Akaydın şunları söyledi: "1,5 ay önce genel merkezi ziyaret ettiğimde, benden bir şikayetleri olup olmadığını sormuştum. 'Hayır çok memnunum' diye ifadede bulunmuştu. Antalya'daki sorunları paylaşmıştık kendisiyle. 10 gün önce de bazı sorunları da telefonla eski ve yeni genel başkanlarla paylaştım.."

ANKET ÖNÜMDE DEĞİL

Akaydın, seçimde CHP'nin oylarını yüzde 30'dan 41'e çıkarttığını, altı ay önce yapılan kamuoyu araştırmasında ise büyükşehirler içinde yüzde 67 oy desteğiyle ilk 5 içerisinde yer aldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerel seçimlerdeki vatandaş psikolojisiyle, genel seçimlerdeki farklıdır. Acaba kıyaslama neye göre yapıldı? Eğer 2007 genel seçimindeki düşüş ise -yüzde 2 civarında olduğu ifade ediliyor- bu önemlidir, kötüdür ama yerel seçimlerdeki yüzde 41'de bir düşüş varsa ve gene yüzde 2 ise bu başarıdır. Yerel seçimlerde partimize önemli bir merkez sağdan oy geldi. Genel seçimlerde bu oyun bir bölümü kendi partilerine tekrar dönecektir. Bahsedilen anket önümde olmadığı çok net bir açıklama yapamam ama Genel Başkana katılıyorum. Antalya'da, CHP, sorunlu bir parti görünümdedir. Ben bu kanaatimi iki senedir, ilgili mercilerde dile getirmiş bir belediye başkanıyım."

Bir soru üzerine Akaydın, "Beni inciten çok olay olmuştur ama bunları kamuoyunda tartışmayı hiç doğru bulmadım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber