Türk Eğitim-Sen: MEB, öğretmenlerimize güvenmiyor

Haber Giriş : 24 Mart 2011 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Yabancı Dil Öğretiminin Geliştirilmesi Projesi''ne ilişkin açıklamada bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, ''Bu projenin, Bakanlığın kendi yetiştirdiği öğretmenlere hiç güven duymadığını net bir şekilde ortaya koyduğunu'' söyledi.

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, Genel Başkan Koncuk başkanlığında Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde toplandı. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, ''Öğretmen mi, misyoner mi geliyor'', ''İthal öğretmen değil, ithal bakan istiyoruz'', ''Atama bekleyen öğretmen adayını unuttunuz mu'' yazılı dövizler taşıdı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığının her yıl 10 bin olmak üzere toplam 40 bin anadili İngilizce olan yabancı İngilizce öğretmeni istihdam edeceği projeyi anımsatarak, ''Eğitim camiası bakanlığın ithal öğretmen projesiyle adeta şoka girmiştir'' dedi.

''Bu projenin, Bakanlığın kendi yetiştirdiği öğretmenlere hiç güven duymadığının göstergesi olduğunu'' ileri süren Koncuk, ''Bakanlığın, yabancı öğretmen istihdam etmeyi planlaması öğretmenlerimize yapılmış çok büyük bir saygısızlıktır'' diye konuştu.

"350 BİN ATANAMAYAN ÖĞRETMEN VAR"

MEB'in, hiçbir öz eleştiri yapmadığını, müfredat programlarını yenilemediğini ve buna rağmen faturayı kendi yetiştirdiği öğretmenlere kestiğini iddia eden Koncuk, şunları söyledi:

''Bugün tam 350 bin atanamayan öğretmen vardır. Bu ülkede öğretmenler atanamadıkları için bunalıma girip, intihar etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin çığlıklarını duymazdan gelirken, öğretmenleri işsizliğin pençesinden çekip, çıkarmak için çaba göstermezken, onlara 30 bin ek atamayı çok görürken, 40 bin yabancı öğretmeni ülkemizde istihdam etmeyi içine sindirebilmektedir. 5 yıl sürecek bu proje yaklaşık 1.5 milyar TL'ye mal olacak. Yurt dışından istihdam edilecek öğretmenlere aylık 2 bin dolar maaş verilecek. Ülkemizde 9/3 derecedeki bir öğretmen bin 721 TL, en üst derecedeki öğretmen de bin 974 TL maaş alırken, yabancı öğretmenlerin 3 bin TL maaş alacak olması ne anlama geliyor?''

Bu projenin bir benzerinin 1960'lı yıllarda uygulandığını anımsatan Koncuk, o dönemde de birçok yabancı öğretmenin gönüllü olarak Türkiye'ye geldiğini, bunun eğitim öğretme hiçbir faydasının olmadığını ileri sürdü.

Koncuk, ''Yurt dışından gelen yabancı öğretmenler ülkemizde misyonerlik ya da casusluk faaliyetlerinde bulunmuştur. Bakanlığın dışarıdan destekli olduğunu, düşündüğümüz bu projesinin de bu tür sonuçlar ortaya çıkaracağı çok açıktır'' diye konuştu.

Öğretmenlerden haklarına sahip çıkmalarını, ''İthal Milli Eğitim Bakanı İstiyoruz'' kampanyası başlatmalarını isteyen Koncuk, ''Bugün tepki göstermezsek, yarın geleceğimiz elimizden alınacak'' dedi.(NTV)


TÜRK EĞİTİM-SEN İTHAL ÖĞRETMEN PROJESİNİ PROTESTO ETTİ

ANKARA (İHA) - Türk Eğitim-Sen yabancı öğretmen istihdamı projesini protesto etmek için eylem yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen eylemde, "Omurgasız siyaset istemiyoruz", "İşte memur, işte sendika" şeklinde sloganlar atıldı. Eylemde konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yabancı öğretmen istihdamı projesinin yanlış bir uygulama olduğunu söyleyerek, "Bu proje milletimizin kabul edemeyeceği bir projedir. Gözümüzün içine baka baka ortaya konuldu. 2 gündür sayın bakan bu projeyi millete anlatmaya çalışıyor. Bunların gelmesinin ataması

yapılmayan öğretmenleri etkilemeyeceğini, atamalara devam edileceğini, bu kişilerin yani bu ithal angusların İngilizce öğretmenleri ile beraber derse gireceğini söylüyor" dedi.

Eylemde konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ise, "350 bin öğrenci iş bekliyor. Bunları istihdam ettiniz de sıra yabancı öğretmenlere mi geldi? Anguslardan sonra sıra ithal öğretmenlere mi geldi? Herkes bilmelidir ki yabancı öğretmen alımı bu öğretmenlerin annelerine babalarına hakarettir" dedi. Eylem sonrası grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber