Sağlık Bakanlığı hasta duyurularının görünür yerlere asılmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2011 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı, hastaların bilgilendirilmesi için sağlık kuruluşlarına asılan duyuruların görselliğe uygun ve görünür olmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, il sağlık müdürlüklerine sağlık kurumlarında asılacak duyurularla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin birer genelge gönderdi.

Sağlık kurumlarında gelişi güzel asılan duyurular nedeniyle estetiği bozan görüntüler ortaya çıktığına işaret eden Tosun, bu görüntü kirliliğinin önlenmesi için şunlara dikkat edilmesini istedi:

-''Hastalara yönelik bilgilendirici dokümanların asılacağı alanlar belirlenmeli ve bu amaçla kullanılacak alanlarda görselliğe uygun ve estetik panolar bulunmalıdır.

-Panolara hangi dokümanların asılması gerektiği tanımlanmalı ve tanımlı dokümanlar belirlenen alanlar dışına asılmamalıdır.

-Panolar ve panolarda asılı dokümanlar görüntü kirliliği oluşturmamalıdır.

-Panolara asılacak dokümanlara onayın nasıl verileceği ve bunların panoda ne kadar süreyle kalacağı konusunda kurallar belirlenmelidir.

-Hastalara yönelik bilgilendirme dokümanları güncel olmalıdır.

-Hizmet Kalite Standartları kapsamında hazırlanan dokümanlar asılmamalıdır.

-Hastaların hizmet aldığı alanlara, sadece hastaların bilgilendirilmesine yönelik dokümanlar asılmalıdır.

-Sağlık Bakanlığının vermediği, başka kurumlardan alınan belgeler asılmayacak.

-Kongre, sempozyum, panel gibi mesleki eğitim ve bilgilendirme etkinliklerine ilişkin duyurular, konferans/eğitim salonu, yemekhane gibi personelin ortak kullanım alanlarındaki panolara başhekim onayı ile asılacak.

-Belirlenen alanlar/panolar dışında bilgilendirici ilan, duyuru ve açıklama yapılması durumunda, bu bilgiler uygun ve estetik tarzda hazırlanacak, görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde dizayn edilerek asılacak.''

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Tosun, il sağlık müdürlükleri ve başhekimlerin bu konularda gerekli hassasiyeti göstermelerini, belirlenen hususular çerçevesinde kurumlarda bir an önce gerekli çalışmaları başlatıp uygulamaya koymalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber