Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü sorun çözmeyecekse, O makamda oturmamalıdır

Daha önce Sağlık Bakanlığı'nın yerleştirme takvimini yayınlaması gerektiğiyle ilgili bir haber yayınlamıştık. Buna rağmen konuyla ilgili hala resmi bir açıklama yapılmamıştır. Bakanlığın bu vurdumduymaz ve halkın isteklerine önem vermeyen tavrı tepki toplamaktadır. Halkın iradesiyle iktidara gelen siyasi partiler, bürokratları bulundukları makamlara, sorunları çözmeleri amacıyla atamaktadır. Sağlık Bakanlığı bürokratlarının da, bu amaca uygun olarak, çalışması ve taleplere duyarlı olması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mart 2011 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda memurlar.net forumunda yazışan KPSS Sağlık bölümü adaylarının talebi bulunmaktadır. Binlerce aday adına bu talebi ikinci kez gündeme getiriyoruz.

Son dönemlerde birçok resmi kurum yerleştirme takvimini önceden açıklayarak planlamasını yapmakta ve bu şekilde personel almaktadır. Ancak Sağlık Bakanlığı bu konuda önceden resmi bir açıklama yapmayı atama bekleyen personeline çok görmektedir. Ortada resmi bir bilgi olmayınca çeşitli kaynaklar tarafından alım sayıları ve tarihleri ile ilgili fikirler ortaya atılmakta bu da adaylarda alım olacağı beklentisinin oluşmasına ve adayların umutları üzerinden beslenmelerine neden olmaktadır.

Örneğin şubat ayında bazı internet siteleri Sağlık Bakanlığı'nın nisan ayı içinde alım yapacağına dair haberler yapmışlardı. Nisan ayında personel alınacağı umudunu taşıyan adaylar şimdi de alımların haziran ayında olacağına dair yeni haberlerle karşılaştılar. 36 bin kişi alınacak, 8.500 kişi alınacak, alımlar nisanda olacak, alımlar hazirana sarkacak gibi duyumlara dayanan farklı kaynakların yaptığı çelişkili haberler, atama bekleyen sağlıkçıların psikolojilerini alt üst etmiş durumdadır. Çünkü adaylar, alacağı resmi haberlere göre hayatına yön vermeye çalışmaktadır. Bunun yansımalarını KPSS Sağlık (http://forum.memurlar.net/forum.aspx?id=12) bölümünde görmek mümkündür. Evet, şimdi soruyoruz: ?Personel alımları nisanda mı mayısta mı haziranda mı ve bölümlere göre alınacak personel ne kadar?? Eğer alımlarla ilgili süreç devam ediyor ise bununla da ilgili bir açıklama yapılarak bilgilendirme yapmak zor olmasa gerek.

Duyumlarla yapılan, doğruluğu teyit edilmemiş çeşitli kaynaklar tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alımıyla ilgili haberlere itibar edilmemesi için Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımını hangi tarihte yapacağı konusunda RESMİ bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir.

Bu çağrımızı Sağlık Bakanlığı'nın dikkate alacağını umut ediyoruz...

KPSS Sağlık Forumu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber