Vali, köprüden düşüyordu, koruma tuttu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2011 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Valisi Musa Çolak, köylülerin sorunlarını yerinde dinlemek ve sıkıntıları görmek amacıyla gittiği Billoris köyünde büyük tehlike atlattı. Köylülerin kullandığı tahta köprüden geçen Vali Çolak, düşme tehlikesi geçirdi. Valinin yardımına korumaları yetişti.

Eruh yolu üzerinde bulunan Siirt merkeze bağlı Billoris köyünü ziyaret eden Vali Musa Çolak, Zorava Çayı üzerinden geçmek için kullandığı tahta köprü üzerinde büyük tehlike atlattı. Vali Çolak ile beraberindeki heyet köprü üzerinden bir anda geçmek isteyince köprü sallanmaya başladı. Dengesini kaybeden Vali Çolak'ın yardımına korumalar yetişti.

Çolak, köye korumalarının yardımı ile geçtikten sonra incelemelerde bulundu. Muhtarın evinde düzenlenen toplantıda köylülerin sorunlarını dinleyen Çolak, dönüş yolunda yine korumasının yardımı ile köprüden geçti. Çolak bu sefer herkesin sırayla köprüden geçmesini istedi.

35 yıldır hiçbir valinin bu köprü üzerinden geçmediğini ifade eden köy muhtarı Dijvar Kılıç, "35 yıl önce Zorava Suyu üzerinden geçerek köye ulaşmak için kurduğumuz köprü bugüne kadar yenilenmedi. Hayvanların yemini, erzakımızı ya sırtımızda ya da eşek sırtında taşıyoruz. Köye başka bir yerden ulaşım yok. Köprüden ilk kez bir valinin geçmesi bizi sevindirdi. Çünkü her gün yaşadığımız tehlikeyi onlar bir kere de olsa yerinde görmüş oldu" dedi.

Kendisine ulaşamayan vatandaşların dertlerini dinlemek için köy ziyaretleri düzenlediğini belirten Çolak ise, "Bugün bu köprü üzerinden geçmeseydim nasıl bir şey olduğunu anlayamazdım. Bugüne kadar hiçbir valinin geçmediğini söylüyorlar, iyi ki geçmemiş. Bugün biz geçtik ve bu sorunu halletmemiz gerekiyor. Bu köprü Ilısu Barajı su havzası altında kalacağı için önemli bir yatırım yapılmamış. Köylüleri bu şekilde bırakmak da doğu olmaz. Köprünün yeniden yapılması veya farklı bir alternatif üretilmesi yönünde ilgili kurumlarımız çalışma başlatacak. Köylülerimizin karşılaştığı sıkıntıları gidermek amacıyla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Öncelikli amacımız vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve devletin yanlarında olduğunu hissettirmektir" diye konuştu.

Heyette Siirt Sağlık İl Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, İl Tarım Müdürü İlhan Özel, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Enis Önen, İl Özel İdaresi ve diğer kurumların temsilcileri yer aldı.

Zorava Çayı karşısında bulunan Billoris köyüne 35 yıldır otomobil geçemiyor. Eruh yolu üzerine kadar araçla gelen vatandaşlar, Zorava Çayı üzerindeki el yapımı tahta köprünün üzerinden geçerek köye ulaşıyor.

ZEKERİYA GÜNEŞ - RECEP ÇELİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber