Ölen madencinin otopsisi, alkollü doktora takıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2011 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de kaza sonucu hayatını kaybeden şahsın otopsisi, nöbetçi doktorun içkili veda yemeğine takıldı. Arkadaşının vede yemeğine katıldığı öne sürelen nöbetçi doktorun alkol aldığı için başsavcılığın otopsinin sabah yapılmasına karar verdiği iddia edildi. Ankara'dan gelen şahsın yakınları, otopsinin yapılabilmesi için dün akşam saat 19.00'dan bu yana çalmadık kapı bırakmadıklarını belirterek olaya tepki gösterdi.

Mihallıçık ilçesi Koyunağılı Köyü yakınlarındaki Adularya isimli maden işletmesinde işçi olarak çalışan Hüseyin Özdoğmuş (26), kolunu makineye kaptırdı. Kolunu kurtaramayan Özdoğmuş'un vücudunun tamamı makineye sıkıştı. Olay yerinde can veren Özdoğmuş'un otopsisi savcı ve doktor nezaretinde olay yerinde yapıldı. Ancak doktor, bu kez tam ölüm nedeninin belirlenmesi için Özdoğmuş'un cesedini Osmangazi Üniversitesi Tıp Fak ültesi Hastanesi morguna gönderdi. Özdoğmuş'un cenazesi bir ambulans ve jandarma eşliğinde morga götürülmek üzere yola çıkarılırken, yakınları da nöbetçi savcıyı arayarak durumu bildirdi. Gece saat 23.30 sularında Özdoğmuş'un cenazesi ESOGÜ morguna getirildi.

Bu sırada, Özdoğmuş'un yakınları nöbetçi savcıy ı yeniden aradı. Nöbetçi savcıyla son olarak gece 23.00 sularında telefonla görüş tüklerini belirten Özdoğmuş'un yakınları ilginç bir iddiada da bulundu. Madencinin yakınları, "Savcı Bey bize 'Ben şu anda görevdeyim ve hazırım. Oraya 10 dakikaya gelirim ama görevli doktor arkadaş bir arkadaşının veda yemeğine gitmiş ve alkol almış. Ben durumu başsavcılığa ilettim. Başsavcılık da alkollü olarak böyle bir şeyin yap ılamayacağını ve çalışmanın yarına bırakılması istedi.' dediğ ini öne sürdü. Adli Tıp doktoru Mesut Eryörük ise hakkındaki iddiaları yalanladı. Dr. Eryörü k, "Bunlar birer dedikodudan ibaret. Biz yemeğe gitmedik ve alkol almadık. Bunların hepsi uydurma ve dedikodu. Gece nöbetçi savcıyla görüştük ve otopsinin sabaha kalmasını istedik. Savcı da bizim bu talebimizi kabul gördü ve otopsi sabaha ertelendi." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber