Askerliği ertelemek artık çok kolay

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıyı hızlandırmak amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa dün Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.Yeni Borçlar Yasası'nın iş yeri kiralarıyla ilgili bazı hükümleri de 1 Temmuz 2017'ye kadar ertelendi. Yeni yasayla birçok eylem mahkemeye gitmeden para cezasının konusu olacak. Yurt dışına pasaportsuz çıkanlara ya da Türkiye'ye pasaportsuz girenlere 3 bin liraya kadar para cezası verilecek. Ormandan ağaç kesenlere de para cezası uygulanacak.

Askerlik alanındaki değişikliklerle bakaya cezası verilmesi zorlaştırıldı. İstirahat gerektiren hastalığı bulunanlar, anne, baba, eş, kardeş veya çocuğunun hayati tehlikede olduğunu gösteren hastalığı olanlar, sevkten önce veya sonraki 15 gün içinde ikinci derece dahil kan veya kayın hısımlarından biri ölen, kendisi veya ikinci derece dahil kan ve kayın hısımlarından biri evlenen, sevkten önceki veya sonraki iki ay içinde çocuğu doğanlar bakaya sayılmayacak. Bakaya suçu, ilk kez bakaya kalan yükümlüler için kabahate dönüştürülerek, 250 lira ile 3 bin lira arasında para cezası verilecek.

MHP: 30 yıl gitmeyebilir

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, Genel Kurul'da tasarıyla asker adaylarının askere gitmemesi için her şeyin yapıldığını söyledi. Bir milletvekilini kendisine denek seçtiğini, bu kişinin ve eşinin birinci ve ikinci derece akraba sayısını ortalama 40 olarak aldığını anlatan Sipahi, ölüm, doğum, hastalığı ileri sürerek bir asker adayının 120 kez başvurabileceğini belirtti. Sipahi, ?Böylece 30 yıl askere gitmeme hakkı tanınıyor. Hanımın dedesinin dördüncü eşini, baldızının üçüncü kocasını alması askere gitmemek için yeterli bir neden? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber