İçişleri Bakanı: Dinlemelerin tamamı yasal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Osman Güneş, yapılan dinlemelerin tamamının yasalara uygun, ilgili mahkemelerce verilen yetkiye dayandığını söyledi.Bakan Güneş, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Mersin'de, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Çonguloğlu'nu ziyaret etti.

Görüşmelerini basına kapalı olarak gerçekleştiren Güneş, daha sonra İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun'u makamında ziyaret etti.

Bakan Güneş, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ü de ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hatay'daki çatışma ile ilgili soru üzerine Güneş, şöyle yanıt verdi:

?Hatay Valiliği bu konu ile ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Kamuoyuna da yansıdı. Gece yarısı 01.30 saatlerinde bir grup terörist ile karşılaşan güvenlik güçlerimizin 'dur' ihtarına uyulmayınca karşılıklı çatışma çıktı. 7 terörist ölü ele geçirildi. Bunların değerlendirmesi yapılıyor.

Biliyorsunuz, Cumhuriyet savcımız olayla ilgileniyor. Güvenlik güçlerimiz olayın üzerinde çalışıyor. Şimdilik olay çok sıcak olduğu için yorum yapmak doğru olmaz. Teröristlerin her birinin üzerinde M-16 diye tabir edilen ağır silahlar var. 14 el bombası var. Ayrıca 4 kilogram kadar A4 tipi patlayıcı ele geçirildi. Tüm bunları bir araya koyarak düşündüğümüzde, değerlendirmesini ilgili birimler yapacak.?

Bir gazetede Emniyet İstihbarat Dairesinin Yargıtay'ın kararına aykırı biçimde dinleme yaptığı yönündeki haberle ilgili soru üzerine de Güneş, şunları kaydetti:

?Henüz o haberi okumadım. Ama şunu ifade edebilirim, yapılan dinlemelerin tamamı yasalara uygun, ilgili mahkemelerimizce verilen yetkiye dayanmaktadır. Onun dışındakiler suçtur. Dolayısıyla mahkeme karar vermeden, yetkililer izin vermeden, ismini zikrettiğiniz birimimizin kendiliğinden bir şey yapmasını mümkün görmüyorum ve buna da inanmıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber