Bankaları sahte evrakla dolandırmaktan 33 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 19:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yalova, Bursa ve Kocaeli'de bankaları sahte evrakla dolandırdıkları iddia edilen 33 kişi gözaltına alındı.Yalova Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 5 aylık teknik takibinin ardından, Yalova, İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında banka görevlileriyle ziraat odası yetkilisi ve çalışanlarının da bulunduğu 33 şüpheli gözaltına alındı.

Çete üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda sahte evrak ve bilgisayar ile 2 tabanca ele geçirildi.

Devletin tarımsal faaliyetleri teşvik amaçlı olarak sağladığı, 5 yıl geri ödemeli, düşük faizli tarımsal kredileri kullanarak haksız kazanç sağladığı ileri sürülen çetenin liderliğini Yalova'da traktör bayiliğini yapan O.Y. olduğu ileri sürüldü.

Yalova ile Bursa ve Kocaeli'nin il merkezleri ve ilçelerinde bulunan değişik bankalardan kullandırdıkları kredilerle traktör satışı yaptıkları, alınan traktörlerin bir kısmını kredi kullanan şahıslara teslim etmeyip üçüncü şahıslara ve Doğu Anadolu'daki illere sattıkları tespit edildi.

İlk ifadeleri emniyette alınan zanlılardan O.Y, Ö.A, M.Ö, M.K, A.K, İ.Y, R.T, C.C, F.G, A.Ş, E.Y, Ö.Ç, İ.Y, B.Ç, H.T, H.B, İ.Ö, Ç.K, E.E, N.T, A.K, E.İ, B.İ, E.Ş, U.Ş ve S.A, Yalova Adliyesine sevk edildi. 7 kişinin savcılık tarafından serbest bırakıldığı bildirildi.

Güvenlik güçlerince yapılan ilk incelemenin ardından, zanlıların usulsüz ve sahte evraklarla yaklaşık 16 milyon lira kredi kullandırarak 50 kişiyi mağdur ettikleri ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber