Belediyedeki operasyon, eski ve yeni başkanları birbirine düşürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2011 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale merkeze bağlı Kepez Belediyesi'ne yönelik düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonu, eski ve yeni başkanları karşı karşıya getirdi. Geçen haftaki operasyonda gözaltına alınarak, çıkarıldıkları mahkemede sekiz kişiyle birlikte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, eski Başkan İsmail Yaşar Oğuz'u suçlamıştı.Bunun üzerine AK Parti Çanakkale il binasında bir basın toplantısı düzenleyen Oğuz, suçlamaların asılsız olduğunu söyledi. Başkan Mutan'ın gerçekleri çarpıttığını iddia eden Oğuz, "Söz konusu parke taşı ihalesinin bir kısmı, ifade tutanaklarında da yer aldığı gibi 2009 yılında yapıldı. Oysa Sayın Mutan, 2008 yılında olduğunu belirtiyor. Soruşturma hazırlık sürecinde olduğu için buna tesir edecek bir yorumda bulunmak istemiyorum." dedi.

Mal varlığıyla ilgili spekülasyonlara da değinen İsmail Yaşar Oğuz, "Mal beyanım Kepez Belediyesi'nde de, ilgili makamlarda da var. Kendisi de bunu çok iyi biliyor. Kaldı ki Sayın Mutan, yine ifade tutanaklarında belirtildiği gibi birçok alanda bağışlar toplanmasına vesile olmuştur. Buradan soruyorum, cami derneklerine, Kepezspor'a ve belediyeye ne kadar bağış alınmıştır? Alındıysa ve doğru kullanıldıysa, beş tane Sultanahmet Camisi yapılabileceği gibi Kepezspor'un da bugün 1. Lig'de olması lazımdı. Biz 2,5 milyon lirayla devraldığımız belediye bütçesini, 6,5 milyon lirayla kendilerine devrettik. Nüfusun hızla arttığı ve İller Bankası'ndan daha çok katkı alındığı bugünkü bütçenin 4,5 milyon lira civarında olması, belediyenin nasıl idare edildiğini açıkça gösteriyor." şeklinde konuştu.

Başkan Ömer Faruk Mutan'dan, parke taşı ihalesini alan firmanın, fakirlere dağıtılmak üzere belediyeye bağışladığı kömürlerin akıbetini da açıklamasını isteyen İsmail Yaşar Oğuz, "Bu dağıtılan kömür paralarının tutarı, acaba belediyenin ihaleyle aldığı ve çimento fiyatlarının çok düştüğü bugünlerde parke taşı fiyatlarına nasıl yansıyacak?" dedi.

OLAY

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 2008 yılından başlamak üzere bazı ihalelerde sahte evrak düzenleme iddiasıyla Kepez Belediyesi'ne yönelik olarak geçen hafta içinde operasyon düzenledi. Aralarında Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'ın da bulunduğu dokuz kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Başkan Mutan ile birlikte belediye yöneticilerinden E.K., M.B. ve A.D., iki ayrı firmada görevli Ü.T., N.T., İ.K., S.T. ve A.T. ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet suçlamalarıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber