Çocuk tacizcilerine ağır cezalar geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2011 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Adalet Komisyonu, alt komisyonda görülen, çocuklara tacizde ağır cezalar getiren yasa teklifini görüşmeye başladı.Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya başkanlığında başlayan görüşmelerde, kanun teklifinin sahibi AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, metnin komisyondan geçmesi halinde, konunun Genel Kurul'da da görüşülerek yasalaşabileceğini ifade etti.

İlaçla tedavi uygulamasının medyada ve toplumda çokça tartışıldığını hatırlatan Dedegil, ''İlaç tedavisi, bu suçu işleyen her suçlu için uygun olmayabilir. Buna sağlık kurulları ve hakim karar verecek ama bir suçlu tipi var ki ona mutlaka fayda edeceğini, etkileyeceğini ve bu anlamdaki suçluların suç işleme oranını düşüreceğine kesinlikle inanıyorum." diye konuştu.

Teklife karşı çıkan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise tasarının sakıncalı maddelerinin bulunduğunu iddia etti. Arıtman, ''Teklif bu şekilde geçecek olursa yüzlerce, binlerce çocuk tecavüzcüsü serbest bırakılacak. Kişinin beden ve ruh sağlığının bozulması durumunda, ceza artırımlarının ortadan kaldırılması da son derece sakıncalıdır. Taciz ve tecavüzcüleri cezaevinden çıkarma teklifidir.'' yorumunu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından teklifin görüşülmesine başlandı. Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya, kadının şiddetten korunmasıyla ilgili kanun teklifleri olduğunu, bu tekliflerin, bugün görüşülen önerilerden sonra ele alınabileceğini kaydetti.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da öncelikle bu teklifin görüşülerek komisyondan geçmesini istediklerini ifade etti. Kavaf, kadının şiddetten korunması ile ilgili tekliflerin ise daha sonra ele alınabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber