CHP Adana Milletvekili Güvel: Öğretmenler aldığı parayla geçinemiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2011 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Türkiye'nin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında en kötü eğitim göstergelerine sahip olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası verileri ve yayımlanan raporlara göre ülkemizin eğitim göstergelerinin oldukça kötü olduğunu vurgulayan Güvel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, öğretmenlerin yüzde doksana yakınının aldığı parayla geçinemediğini belirtti.

Geçen yıl yayımlanan "Küresel Rekabet Raporu" sonuçlarına göre "Eğitimin kalitesi" alt başlığında da Türkiye'nin 66. sıradan 85'e, "Eğitim sisteminin kalitesi" pozisyonunda 77'den 95'e düştüğünü kaydeden Güvel, şunları söyledi: "Kanımca, hükümet, eğitimin niteliğinin öğretmenin niteliği ile doğru orantılı olduğu gerçeğini gözden kaçırmaktadır. Öğretmenlerimizin çalışma koşulları, yaşam koşulları eğitimin niteliğini etkileyecek derecede zorludur. Öğretmenlerimizin yüzde doksana yakını aldığı parayla geçinemediğini ifade etmektedir. Bu Adana'da da böyledir, Ardahan'da da. Bu sorun çözülmeden eğitimde ilerleme sağlamak mümkün değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber