Asistanlar 33 saat çalışmak istemiyor/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Nisan 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de 25 bin huzursuz mutsuz asistan hekim var.

Türkan YILMAZER

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli asistan hekimlerin iş bırakma eylemiyle de dile getirmek istedikleri taleplerini şöyle açıklıyorlar:

1- Yasal hakkımız olduğu halde 'nöbet sonrası izin' kullanamıyoruz. Düşünün, İzmir'den Ankara'ya tek şoförle seyahat mümkün değildir. Peki hal böyleyken sağlığınızın kesintisiz 33 saat çalışan tek bir asistan hekime emanet etmek ne kadar doğrudur? Bu durum ILO ve Anayasa'nın 50. maddesine aykırıdır.

2- Ücretlerimiz performanstan bağımsız, eşit, adil, güvenceli ve iş barışını bozmayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

3- Mesai saatlerimiz genelge ile tanımlanmalı, mesai saatlerine uyulup uyulmadığı denetlenmeli ve bu konuya uymayan yetkililer cezalandırılmalıdır.

4- Akademik izin verilmeli ve bu izni kullanmamız sağlanmalıdır.

5- Ücretsiz kongre ve kitap desteğiyle bilimsel çalışma ödeneği verilmelidir.

6- Hocalar hakkında geri bildirim yapılmasının önü açılmalı, iki yıl olumsuz geri bildirim alan eğitim sorumlularının bu görevleri sona ermelidir. Kalitesiz, niteliksiz, çağı yakalayamayan ve eğitim formasyonu olmayan öğretim görevlileriyle çalışmamız önlenmelidir.

7- Kurumlarda resmi asistan hekim temsilcilikleri kurulmalı ve bu kişiler seçimle belirlenmelidir

Asistan hekimlerin iş bırakma eylemi sona erdi

İZMİR -AA- Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, asistan hekimlerin, 1 Nisan Cuma günü başlattıkları "iş bırakma" eylemi sona erdi.

Asistan hekimlerin, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün, asistan hekimlerin talepleriyle ilgili düzenleme yapılacağını belirtmesi üzerine eylemi bitirme kararı aldıkları ifade edildi.

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 1 Nisan Cuma günü "iş bı rakma" eylemi başlatan asistan hekimler, "asistanların çalışma saatlerinin resmi olarak açıklanması, nöbet sonrası izin hakkı, esnek mesai saatlerine son verilmesi, asistan ücretlendirilmesinde bir ay önce ödenmiş ücretlerden yapılan kesintinin iade edilmesi ve bundan sonraki tüm ödemelerde bu bazal değerin altına düşülmemesini" talep ediyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber