YURTKUR görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2011 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

<B>SINAVIN ADI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı.

SINAV ÜCRETİ

Aday; 300 (Üçyüz) TL sınav ücretini 18?22 Nisan 2011 tarihleri arasında; T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi TR770001000799055005375001 numaralı protokollü sınav gelirleri hesabına yatıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU

Sınava girecek aday listesi 19 Nisan 2011 tarihinde YURTKUR tarafından hazırlanarak EĞİTEK'e gönderilecek, adaylar ayrıca başvuru yapmayacaktır.

SINAV YERİ

ĠZMĠR

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

08 Mayıs 2011, Pazar günü, Saat: 10:00

SINAV UYGULAMASI

ü Sınav 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

ü Sınavda 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

ü Adaylar sınava, kurum kimlik kartı, özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ve banka dekontu ile girecektir. Kurum kimlik kartı, özel kimlik belgesi ve banka dekontu yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

ü Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR

ü Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha hâlinde adayın bağlı bulunduğu kuruma teslim etmesi, aday tarafından elektronik başvuru ekranından ?özür durumu? ve ?almak istediği hizmet? ile ilgili uygun olan kutucukların işaretlenmesi gerekmektedir. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAV KONULARI

Görevde Yükselme Sınavı sorularının %60'ı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün hazırladığı sorulardan seçilecek, %40'ı ise Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacak soruların konu başlıkları şunlardır:

A- T.C Anayasası (I. Genel Esaslar, II. Temel Hak ve Ödevler, III. Devletin Temel Organları)

B- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Ulusal Güvenlik

D- Devlet Teşkilatı İle İlgili Mevzuat

E- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili Mevzuat

F- Türkçe, Dilbilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar

G- Halkla İlişkiler

Ğ- Etik Davranış İlkeleri

SINAVIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

Değerlendirme grup numarası aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NO GÖREVDE YÜKSELME SINAVI GRUP ADI

1.

Yurt Müdürü

Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

ü Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

ü Sınavda yer alan her soru eşit puan aralığına sahip olacaktır.

ü Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

ü Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

ü Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik' in 14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi ? Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.? hükmü gereğince değerlendirilecektir.

Adayların sınav puanı eşit olması hâlinde, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin (YURTKUR tarafından verilen) sorularda en yüksek puanı alan tercih edilecektir.

ĠLETĠġĠM ve DUYURU

ü Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar 444 83 83 nolu EğiTek Çağrı Merkezinin telefonundan yararlanabilecektir.

ü Sınav soru ve cevap anahtarları 09 Mayıs 2011 tarihinde http://www.kyk.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

ü Adayların sınav sonuçları 08 Haziran 2011 tarihinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURTKUR)'ne teslim edilecek ve aynı gün http://www.kyk.gov.tr ile http://www.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanacaktır.

SINAV ĠTĠRAZLARI

ü Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarlarının http://www.kyk.gov.tr adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) gün içerisinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yapabilecektir.

ü Sınav sonuçlarına yönelik itirazlar ise sonuçların adaylara YURTKUR tarafından duyurulmasından itibaren en geç 5 (beĢ) gün içerisinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yapılabilecektir.

ü ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği? ile ilgili konulara ait sorulara ilişkin itirazları YURTKUR inceleyip sonuçlandıracaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara YURTKUR tarafından bildirilecektir.

ü İtirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi?nin TR690001000799054952185001 numaralı hesabına 10 (on) TL inceleme ücreti yatıracaktır.

ü Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı,imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

ü Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulama yoluyla durumunu öğrenebilecektir.

Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, Bilgi Edindirme Kanununun 7'nci maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber