DEÜ'de 70 araştırma görevlisinin döner sermaye paylarının kesildiği iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2011 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, yaklaşık 70 araştırma görevlisinin döner sermaye paylarının kesildiği iddia edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu ve Hemşirelik Yüksek Okulunda görev yapan yaklaşık 70 araştırma görevlisinin aylık 1000-1300 lira arasında değişen döner sermaye paylarının 1 Nisan'dan itibaren kesildiği belirtildi.

DEÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzge Günal, DEÜ Döner Sermaye İşletmesinin kuruluşundan bu yana Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bir bütün olarak yönetmelikte yer aldığını ancak geçen ay yapılan düzenlemeyle Sağlık Bilimleri Enstitüsü kadrosunda bulunan araştırma görevlileri ve idari personelin döner sermayesinin kesildiğini söyledi.

Prof. Dr. Günal, ''Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyeleri ve görevlileri döner sermaye almaya devam ederken, araştırma görevlilerinin paylarının kesilmesini anlamak mümkün değil. Bu uygulamayla hocalar sağlık çalışanı sayılmış ama işin önemli kısmında payı bulunan araştırma görevlileri sağlık çalışanı sayılmamıştır'' dedi.

Söz konusu birimlerde çalışan araştırma görevlileri ise döner sermaye paylarının kesildiğini hesaplarını kontrol ettiklerinde öğrendiklerini ve bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten Prof. Dr. Günal, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün de randevu taleplerini kabul etmediğini ifade etti. Prof. Dr. Günal, kendilerini mağdur eden bu uygulamadan vazgeçilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber