Diş hekimlerinden bakanlık önünde eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2011 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diş hekimleri, sekiz ana dalda uzmanlığa yer veren kanunu Sağlık Bakanlığı önünde protesto etti.

Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı Merih Baykara, Sıhhiye'deki Sağlık Bakanlığı önünde toplanan diş hekimleri adına yaptığı açıklamada, sekiz ana dalda uzmanlığa yer veren ''Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik Yapılmasına Dair 6225 Sayılı Kanun''un 26 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Diş hekimliğinde uzmanlık alanlarının hak, yetki sınırları net biçimde ortaya konmadan ve bu duruma ilişkin tanı-tedavi protokolleri tanımlanmadan ve kanunlaşmadan, sekiz ayrı alanda uzmanlık belirlenmesinin karışıklığa yol açacağını anlatan Baykara, bu karışıklığın getireceği çatışmacı ve çalışma barışına olumsuz etki edebilecek bir ortamın oluşmasına da sebep olacağını düşündüklerini dile getirdi. Baykara, şöyle konuştu:

''Ayrıca, uzmanlıkların insan gücü planlaması, hizmet sunumuna etkisi, toplumun gereksinimi ve fayda-maliyet gibi bilimsel ölçütler kullanılarak belirlenmesi gerektiğine inanmaktayız.

Elbette ki doktora yapan meslektaşlarımızın bilgi birikimi ve emeklerine saygı duyuyoruz. Hak ettikleri özlük haklarını elde etmelerine de karşı değiliz. Ancak çalışma alanları konusunda, kanunla 'diş hekimi' unvanını elde etmiş bir meslektaşımızın alanının daraltılması düşünülemez.

Mezuniyet öncesi öğretilmiş olan her şey bir diş hekiminin uygulama yetkisindedir. Uzmanlık eğitimi ise bu öğretimin üzerine verilen, farklılaşılabilen bir eğitim olmalıdır. Uygulama alanları da bu farklılıkları içermelidir. Sağlık Bakanlığına bağlı ağız diş sağlığı merkezlerinde aynı işler diş hekimleri ve uzmanlar tarafından uygulandığında performans sistemindeki katsayı farklarının eşitlik ilkesine aykırılığı ortadadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber