Şehit polise veda günü

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 05 Mayıs 2011 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veda ederken gözyaşlarını tutamadılar

Başbakanlık konvoyuna düzenlenen saldırıda şehit düşen Recep Şahin, son yolculuğuna uğurlandı. Emniyet müdürü konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Başbakanlık konvoyuna kurulan pusuda şehit düşen polis, son yolculuğuna uğurlandı.

KASTAMONU - Kastamonu'da Başbakanlık konvoyuna eskortluk eden polis otosuna yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Recep Şahin, bugün toprağa verildi.

Şehit Şahin için ilk tören Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlendi. Kentteki birçok ev ve işyerine bayrak asıldı.

Törene İçişleri Bakanı Osman Güneş, Şahin'in eşi hemşire Gülay Şahin, 6 yaşındaki oğlu Burak, emniyet mensupları ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

Törende ayakta güçlükle durabildiği gözlenen Gülay Şahin, "Başım dik, ağlamadım, ağlamayacağım. Hainleri sevindirmeyeceğim" diye konuştu. 6 yaşındaki Burak ise annesinin kucağında olan bitenleri şaşkınlıkla izledi.

Kürsüye gelen isimlerden Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

İçişleri Bakanı Güneş, törende yaptığı konuşmada ''Bunu yapanlar ne istiyor? Bu hain saldırıyı organize edenler, onun gerisindekiler istiyorlar ki kaos olsun, ortalık gerilsin, halk öfkelensin, vatandaş huzursuz olsun daha ötesi böylece sinsi emellerine yol açılsın, bu vatan bölünsün, millet ayrıştırılsın... Seçimler yaklaşırken demokrasiyi ağzından düşürmeyip, aslında öz halkından korkanlar, barış sözünü ağzından düşürmeyip çocukların eline molotof vererek, silah vererek dağlara salanlar, bu sinsi emellerine asla ve asla uluşamayacaklardır. Bu kirli senaryoyu bu millet bozacaktır. Kesinlikle hem güvenlik birimleri, hem millet olarak bu sinsi oyuna asla gelmeyeceğiz" dedi.

Cenazesi daha sonra memleketi Samsun'un Havza İlçesi'ne gönderilen şehit polis, şehitlikte toprağa verildi.

Samsun'un Havza ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 10 yıllık polis memuru Recep Şahin, 5 yıldan bu yana Kastamonu'da görev yapıyordu. 1977 doğumlu Recep Şahin, evli ve bir çocuk babasıydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber