Bakan Yazıcı'dan KPSS açıklaması/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2011 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yazıcı, bazı temas ve açılışlara katılmak üzere Kocaeli'ne geldi. Körfez ilçesinde İzmit Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü binasını hizmete açan Yazıcı, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yazıcı, bugün bazı gazetelerde yer alan KPSS A sınavının ertelenmesi ile ilgilide açıklamasında, sınavlarla ilgili çok spekülasyon yapıldığını belirtti.

Yazıcı, "Asıl şunun altını çizmek istedim. Bu konular kamuoyunun yakından takip ettiği konular. Bu alanlarla ilgili olarak. Bilen bilmeyen, uzman olan olmayan herkes konuşuyor. Dolayısı ile bir bilgi kirliliği oluşuyor. Bunu bilen uzmanların konuşması gerekiyor. Bu süreçleri serinkanlı olarak izlemek gerekiyor." dedi.

"YGS'DE KOPYA ÇEKİLDİĞİ KANAATİ BENDE OLUŞMADI"

YGS'deki şifre iddialarını kastederek, o sınavla ilgili yapılan incelemelerinde göz önüne alındığında, kendisinde bir kopya çekildiğine dair kanaat oluşmadığını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Keşke bu süreçler yaşanmasaydı. İnsanlar tedirgin ediyor. Bazıları bunu siyasi malzemeye dönüştürüyor. Siyasi malzeme olarak kullanıyor. Böyle bir süreçte ve zaman diliminde, yapılan tüm işlemlerin seçimlere endeksli bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Soruşturma yapılıyorsa seçime endeksli oluşturuluyor diye bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu yüzden biz de Mayıs ayındaki KPSS A grubunun bir sıkıntı yaşanmasın, stres ortamının dışında sınavlara girsinler diye Temmuz ayına erteledik."

"ÖSYM'YE GÜVENİYORUM"

Bir gazetecinin, 'Sınavlarda yaşanan sıkıntılardan sonra ÖSYM'ye güveniyor musunuz?' yönündeki sorusuna Bakan Yazıcı, ÖSYM'nin önemli bir kuruluş olduğunu belirterek, güvendiğini söyledi. Yazıcı, "Her kurumda yanlış olabilir. Bu, adliyede de olabilir. Yargıda da olabilir. Yürütmede de olabilir, Yasama'da da olabilir. Askeri bürokraside de olabilir. Kurumlar içindeki kişileri ile geneli karıştırmamalı." diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Yazıcı düzeltti: KPSS değil, kadro doldurma işi seçim sonrasına bırakıldı

Bakan Yazıcı; yanlışını düzelterek, "KPSS değil, kadro doldurma işi seçim sonrasına bırakıldı." dedi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, KPSS'nin ertlenmesi ile ilgili yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu söyledi. Yazıcı, ?KPSS, zaten 9-10 Temmuz'da yapılacak. Yanlış açıklama yaptım. Sadece yanlış anlamalara yol açılmaması için kadro doldurma işini seçim sonrasına erteledik.? diye ifade etti.

Kocaeli'nde temaslarda bulunan Bakan Yazıcı, bugün sabah saatlerinde KPSS A grubu sınavının Temmuz ayına ertelendiği yönünde yaptığı açıklamayı düzeltti. ?KPSS A grubu sınavları ertelendi dediğim için hatta benden kaynaklanıyor. Bu yüzden bir düzeltme yapma ihtiyacı hissettim.? diyen Yazıcı, ?Olayın aslı şu; bizim A grubu dediğimiz uzmanlık, müfettişlik, öğretmenlik, kamu personel sınavı her yıl yapılmaktadır. Bu sınavların yönetmeliğe göre planlanması, belirlenmesi, ocak ayında yapılır. Dolayısı ile 2011 yılında A grubu memur kategorisindeki sınavlar 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılacağına ilişkin planlama Ocak 2011 tarihinde yapıldı. Bura tarihte kesinlikle herhangi bir değişiklik yok. Önce yapılacaktı, sonraya ertelendi böyle bir durum kesinlikle sözkonusu değil.? şeklinde açıkladı.

Bütçe kanunu ile her yıl kamu kurum ve kuruluşlarına istihdam edilecek kadrolar tahsis edildiğini hatırlatan Yazıcı, bu kadroların hangi kurumlara ne kadar kullanılacağı planlamasını, devlet personel başkanlığı ile maliyenin birlikte yaptığını söyledi. Yazıcı, düzeltmeyi şu şekilde yaptı:

?Sonra da kamu kurum ve kuruluşları açık pozisyonları bildirir. Ve o açık pozisyonların ilan edilmesi. Ve başvuracak adayların tercihlerini bildirmesi bir planlamaya tabi tutulur. Bu planlamayı yapmıştık, en son Mayıs ve 8 Haziran tarihleri arasında başvurulması öngörülüyordu. Bu da bir takım yanlış değerlendirmelere yol açabilir diye düşündük. Dolayısı ile bu seçim döneminde herhangi bir kargaşaya herhangi bir yanlış değerlendirmeye meydan verilmemesi için kadro açık pozisyonların bildirilmesini ve o pozisyonlara başvuracak adayların tercihlerini yapmasını da Nisan ayına uzattık ama o kadroları doldurma işini seçimden sonra yapılmak üzere planladık. Yaptığımız düzenleme bu.?

Daha önce alınması durumunda, ?seçimden önce iktidar memur alıyor? gibi bir yanlış algılamaya yol açacağını belirten Yazıcı, bunun da önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi. Yaptıkları düzenlenmenin bundan ibaret olduğunu belirten Yazıcı, kesinlikle KPSS A veya B grubu sınavları ile alakalı öteleme ve öne alma ile ilgisi olmadığını ifade ederek, hatasını düzelttiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber