Sözleşmeli erler de, her yabancı uyruklu vatandaşla evlenemeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK personelinin yabancı uyruklu bir vatandaşla evlenmesi özel kurallara ve Genelkurmayın uygun görmesine bağlanmıştır. Bu konuda çıkarılmış olunan 12 maddelik bir yönetmelik bulunmaktadır. Bu yönetmeliğe göre, yabancı uyruklu bir vatandaşla evlenecek olan kişi bu durumu, Genelkurmay'a bildirir ve Genelkurmay İstibarat bir araştırma yapar. Araştırma sonunda değerlendirmeyi bir komisyon yapar ve bu değerlendirme Genelkurmay İkinci Başkanının onayı ile kesinleşir. Yabancı uyruklu vatandaşla evlenmesi uygun görülmeyen personel 926 sayılı Kanunun 112. maddesi gereğince istifa edilmiş sayılmaktadır.

Bugün yapılan mevzuat düzenlemsinde, yabancı uyruklu vatandaşla evlenmeyi özel bir usule tabi kılan yönetmelik kapsamına sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erleri de alınmıştır.

İŞTE YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

17 Mayıs 2011 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 27937

YÖNETMELİK

Millî Savunma Bakanlığından:

YABANCI UYRUKLU KİŞİLERLE EVLENEN SUBAY, ASTSUBAY, SÖZLEŞMELİ SUBAY, SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY, UZMAN JANDARMA VE UZMAN ERBAŞLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 12/3/1997 tarihli ve 22931 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yabancı Uyruklu Kişilerle Evlenen Subay, Astsubay, Sözleşmeli Subay, Sözleşmeli Astsubay, Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşlar Hakkında Yönetmeliğin adı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?YABANCI UYRUKLU KİŞİLERLE EVLENEN SUBAY, ASTSUBAY, SÖZLEŞMELİ SUBAY, SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY, UZMAN JANDARMA, UZMAN ERBAŞ İLE SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ERLER HAKKINDA YÖNETMELİK?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 2 ? Bu Yönetmelik, Türk Silâhlı Kuvvetlerine mensup subay, astsubay, sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erleri kapsar.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 3 ? Bu Yönetmelik, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 112 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendi, 13/6/2001 tarihli ve 4678 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanunun 13 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının (ı) bendi, 28/5/1988 tarihli ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun 7 nci maddesinin ikinci fıkrası, 18/3/1986 tarihli ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 12 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (e) bendi, 10/3/2011 tarihli ve 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununun 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrasının (e) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?Yabancı uyruklu kişi ile evlenen subay, astsubay, sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar, evlendikleri kişinin;? ibaresi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Yabancı uyruklu kişi ile evlenen subay, astsubay, sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erler evlendikleri kişinin;?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-A'nın başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?T.S.K. MENSUBU SUBAY, ASTSUBAY, SÖZLEŞMELİ SUBAY, SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY, UZMAN JANDARMA, UZMAN ERBAŞ, SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE SÖZLEŞMELİ ERLER İLE EVLENEN YABANCI UYRUKLU KİŞİLERE AİT ARAŞTIRMA FORMU?

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı birlikte yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber