Üniversiteli öğrencilerden ilköğretim okuluna 1500 kitap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Mersin Üniversitesi'nde eğitim gören 45 öğrenci, Mut ilçesinde Köprübaşı İlköğretim Okulu öğrencilerine 1500 adet kitap hediye etti.

Üniversite öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi programı kapsamında Mersin Mutlular Derneği üyeleri ile birlikte 35 öğrencinin eğitim gördüğü okula gelerek, daha önce kapı, pencere, okul bahçesine beton ve badana işine 10 bin TL harcama yaptıkları okulu ziyaret ettiler ve ardından okulda kurmuş oldukları kütüphaneye 1500 adet kitap hediye etti.

Öğrenciler ayrıca okulun bahçesine 60 adet çam fidanı dikti.

Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf İnandı, bu yıl ocak ayında okulun iç ve dış duvarlarını da boyayan öğrencilerin eskiyen kapı ve pencereleri de yenilediklerini söyledi. Öğrencilerin içtenlikle bu hizmeti yerine getirdiğini belirten İnandı, "Yani okulun tüm eksiklerini giderdik. Bugünde 1500 adet kitap ve bahçesine 60 adet çam ağacı diktik. Okulu ziyaret etmeye ve öğrenci ve velilerle kaynaşmaya geldik. Bizi çok iyi karşıladılar. Sıkma börek ve ayran yanı sıra odunla yanan soba üzerindeki çay ayrıca öğrenci ve velilerin müzik eşliğinde semah ve mengi oyunlarını sergilemeleri bizi çok memnun etti. Bundan sonra ziyaret ve hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Köprübaşı İlköğretim Okul Müdürü Kamil Çopur, yapılan yardımların manevi boyutunun büyük olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber