Doktorlardan şiddet protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Kliniği'nde, 15 Mayıs gecesi bir hasta yakınının saldırıp tartakladığı doktora destek vermek için bir araya gelen meslektaşları, 'Doktoruma dokunma' eylemi yaptı.

Doktora destek vermek için bir araya gelen meslektaşları, hastane A blok önünde eylem yaptı. Can güvenliklerinin olmadığını söyleyen doktorlar, Sağlık Bakanlığı'nı tedbir almak için göreve davet etti. A Blok önünde toplanan gurup, yönetim binası olan K Blok önüne kadar yürüyerek basın açıklaması okudu. Doktorlar, yataklı servisler ve polikliniklerde hasta ve hasta yakınları tarafından sürekli fiziksel ve sözel tacize uğradıklarını söyledi.

İç Hastalıkları Servisi Onkoloji Kliniği'nde nöbet tutan doktor H.S., geçen pazar günü tedavisini yaptığı bir hastanın yakını tarafından dövülmüş, taraflar birbirlerinden şikayetçi olmuştu. Konuyla ilgili savcılık soruşturması sürerken, Dr. H.S.'ye destek olmak için yaklaşık 300 doktor, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bugün öğle saatlerinde eylem yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber