Tayin edilen sendikacı açlık grevine başladı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da pisuvarlı ve eşekli eylemlerle dikkat çeken Türk Kamu-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, soruşturmaların ardından 4'ncü kez Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne tayin edildi. Avcı, kararı kınamak için kentin en işlek semti olan Fomara Meydanı'nda açlık grevine başladı.

2008 yılında yaptığı 'Tuvalet yok pet şişe var' eylemi ile gündeme gelen ve ardından Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ne tayin edilen Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, açtığı davayı kazanarak tekrar görev yerine döndü. PTT'deki sorunlarla ilgili yaptığı eylemlerle sık sık basında yer alan Avcı, 8-9 Ocak'ta yapılan genel kurulda Türk Haber- Sen Genel Başkanlığı'na aday oldu.

Başkanlık yarışını kazanamayan Orhan Avcı, Bursa'nın Yıldırım İlçesi'ndeki PTT soygununu protesto ettikten sonra genel merkez tarafından bir daha eylem yapmaması konusunda uyarıldı. Kurban Bayramı'nda PTT çalışanlarının 9 günlük tatilinin 3 güne indirilmesini mahkemeye başvurarak durduran Avcı, hakkında 44 kez müfettiş incelemesi yapılırken 50'ye yakında dava açıldı. 4 kez sürgün edilme kararı alına Başkan Avcı son olarak da PTT'de yaşandığını iddia ettiği usulsüzlükler ve yanlış işlemlerle ilgili açıklaması nedeniyle Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne tayin edildi.

Karar ardından Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ve Türk Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve sendika üyelerinin desteği ile Fomara Meydanı'na çadır kurarak açlık grevine başladı. Selçuk Türkoğlu, Başkan Orhan Avcı'nın PTT çalışanlarının haklarını aradığını ve usulsüzlüklere karşı çıktığını söyledi. Avcı'nın önce Mustafakemalpaşa İlçesi'nin Koşuboğazı Köyü'ne daha sonra Mudanya'nın Zeytinbağı Köyü'ne ardından da Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ne sürüldüğünü söyleyen Türkoğlu, şöyle dedi:

"Orhan Avcı'nın bu kadar mücadelesinin karşılığı sürgün, kıyım, soruşturma ve mahkeme kapıları oldu. Bizlerin yapacağı başka bir şey kalmadı. Açlık grevini başlatarak bedenimizin direndiği noktaya kadar burada grev yapacağız."

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın da destek verdiği açlık grevini başlatan Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ve Türk Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu açlık grevinin Çarşamba'ya kadar süreceğini, karar değiştirilmezse bu sürenin uzayabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber