Prefabrik okul fırtınaya dayanamadı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2011 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şırnak'ın Cizre ilçesinin bir köyünde, dün akşam kısa süreli meydana gelen fırtınada prefabrik ilköğretim okulunun ikinci katı yıkıldı. Olayın gece meydana gelmesinden dolayı okul içinde kimsenin bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi.

Cizre'ye bağlı Bozalan köyünde bulunan ve 5 köyün öğrencilerinin eğitim gördüğü 2 katlı okulun ana sınıfının bulunduğu ikinci katı, dün akşam kısa süreli etkili olan fırtınada yıkıldı. Çatıyla birlikte yıkılan duvarlar okuldan 300 metre uzaklığa bir tarlaya sürüklendi.

Olaydan ilk olarak yanında bulunan Jandarma Karakolu görevlileri haberdar oldu. Olay yerine giden jandarma bölgede güvenlik alarak sabah köylülere haber verdi. Okula akın eden öğrenci velileri ve çocuklar şaşkınlık içinde kaldı.

Anasınıfı öğretmeni Aycan Bay, 2 sene içerisinde yaptıkları bütün faaliyetlerinin boşuna gittiğini dile getirdi. Okulun yıkılmasından sonra okula akın eden köylüler, okulda bulunan eşyaları arabalarla başka yerlere taşıdı. Okulun yanında bulunan Jandarma Karakolu'nda bulunan bazı askerler de öğretmenlere ve vatandaşlara yardım ederek okul eşyalarını taşıdı.

Burada ikinci senesi olduğunu ifade eden anaokulu öğretmeni Aycan Bay, öğrencilerle yaptıkları bütün emeklerinin boşa gittiğini söyledi. İzmir'den Şırnak'a isteyerek geldiğini belirten öğretmen Aycan Bal, burada görev yapmaktan çok memnun olduğunu söyledi. Aycan Bal şöyle konuştu: "Ben buraya geçen sene atandım. Geldiğimde burada hiçbir şey yoktu, depo olarak kullanılıyordu. Diğer hocalarımızla birlikte anaokulu yaptık ve bütün malzemeleri aldık. Ama şimdi hiçbir şey yok. Eğer biz de içinde olsaydık yığının içinde kalacaktık muhtemelen. Üst katta anasınıfında eğitim gören 21 öğrencinin hepsi küçük. Şimdi hem biz hem de çocuklar okulsuz kaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz."

Okul personeli Hüsnü İverendi de dün akşam saat 23.00 sıralarında olayın meydana geldiğini anlattı. İverendi, "Dün gündüz okulu temizleyip eve gittim. Akşam geç saatlerde fırtına oldu. Bu sabah geldim hiçbir şey kalmamıştı .Her yer yıkılmış hiç birşey kalmamış. Allah'a şükürler olsun gece oldu da öğrencilerimize bir şey olmadı. Eğer gündüz olsaydı belki de hiçbir öğrencimiz kurtaramayacaktık. Bizim isteğimiz bir an önce bize bir okul yapılsın." diye konuştu.

Bozalan Köy Muhtarı Sait İverendi ise okulun prefabrik olduğu için zaten ilk başta da sağlam olmadığını söyledi. Muhtar Sait İverendi, "Dün akşam saat 23.00'te etkili bir rüzgar geldi ve okulumuzu yerle bir etti. Allah'tan gece oldu, öğrenciler içinde yoktu. Eğer gündüz olsaydı büyük bir facia olurdu. Yeni bir oklun yapılması için devletten yardım istiyoruz. Bir an önce bir okulun yapılmasını istiyoruz. Öğrenciler dışarıda kaldı." şeklinde konuştu.

Öğrenci velisi Ahmet Aslan da şöyle konuştu: "Sabah haber aldık, buraya geldik ve baktık ki okulumuz yerle bir olmuş. Okulumuzun 150 tane öğrencileri var. Bu okula 5 köyün çocukları geliyor. Biz istiyoruz ki devlet bir an önce bize ve çocuklarımıza bir okul yapsın. Öğrencilerimiz mahsur kalmasın."

Öğrenci velilerinden Yusuf İverendi, dün akşam Cizre'de kaldığını ve sabah haberi aldıklarını söyledi. Yusuf İverendi şöyle dedi: "Bizim okulda 150 tane öğrenci var. Bu okul ilk yapıldığında da iyi bir şekilde yapılmamıştı. Şimdi güzel bir okul devletten bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber