20 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 20 Mayıs 2011 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.30'da Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 15.00'de Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katılacak. Daha sonra Van'a geçecek olan Başbakan Erdoğan, saat 17.00'de Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 18.30'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplu açılış törenlerine, saat 20.00'de AK Parti Van İl Başkanlığı'nın akşam yemeğine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Ekonomi ve Finans Konferansı kapsamında Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Küresel Finansal İstikrarın Sürdürülebirliği" konulu toplantıya konuşmacı olarak katılacak.

- Seçim bölgesi Konya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmalarını sürdürecek. Bakan Davutoğlu, Konya'nın Emirgazi, Ereğli ve Halkapınar ilçelerini ziyaret edecek.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, saat 10.30'da İbradı Hükümet Konağı'nın temel atma töreni katılacak. Gönül, ardından Akseki ve Gündoğmuş ilçelerini ziyaret edecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.00'de Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde toplu açılış törenine katılacak ve Kütahya'daki siyanürlü barajın son durumu hakkında basın toplantısı düzenleyecek. Eroğlu, daha sonra İstanbul'a geçerek, İTÜ'nün kuruluşunun 238. yılı etkinliklerine katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ulaştırma Bakanı M. Habip Soluk, saat 11.00'de Bursa Çevre Yolu Doğu ve Yenişehir kavşaklarını hizmete açacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Tunceli'den uçakla Balıkesir'in Edremit ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'de halka hitap edecek. Ardından Çanakkale'ye gidecek olan Kılıçdaroğlu, saat 14.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge katılacak ve yine havayolu ile Afyonkarahisar'a gidecek. Afyonkarahisar'da saat 16.30'daki mitinge katılacak olan Kılıçdaroğlu, miting sonrası Ankara'ya dönecek. Kılıçdaroğlu, saat 19.00'da Yenimahalle'de seçim bürosunun açılış törenine, saat 19.30'da da Yenimahalle Belediyesi'nin

düzenlediği Meydan Batıkent AVM'nin açılış törenine katılacak.

- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Eskişehir, Bilecik ve Bozüyük ilçesinde seçim faaliyetlerinde bulunacak.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, saat 09.30'da Ankara'nın Mamak ve Sincan ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek.

- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, saat 13.30'da başkentte seçim otobüsüyle şehir turu atacak.

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, saat 13.00'da Muş'ta halka hitap edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanlığı tarafından saat 15.00'de Eskişehir Yolu Armada AWM karşısı metro inşaatı önünde basın açıklaması düzenlenecek.

- Çankaya Belediyesi ve Hollanda Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Vakfı'nın düzenlediği kamusal sanat gösterileri, saat 11.00'de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde başlayacak.

- Eğitim-Söz-Sen üyeleri, saat 11.00'de Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin 25. Olağan Genel Kurulu, saat 10.00'da Büyük Anadolu Oteli'nde toplanacak.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İTÜ Ayazağa Kampüsü SDKM'de saat 14.00'te mezunların İTÜ'nün kuruluşunun 238. yılı etkinliklerine katılacak. Programa Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katılacak.

- BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Cevizlibağ'da saat 11.00'de, BBP 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Çadırı'nın açılış töreninde "Adaletsizliği Bayraklaştıranlara" konulu basın açıklaması düzenleyecek.

- Bağcılar Belediyesi, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde saat 10.00'da, temizlik filosunun tanımı amacıyla basın toplantısı düzenleyecek.

- İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH), İHH Fatih Merkezi'nde saat 11.00'de, Gazze'ye gönderilecek olan ''2. Özgürlük Filosu'' ve ''31 Mayıs saldırılarını anma programları'' kapsamında basın toplantısı düzenleyecek.

- Eski DİSK Genel Başkanı ve CHP İstanbul milletvekili adayı Süleyman Çelebi, seçim çalışmaları kapsamında Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'nde saat 11.00'de Topkapı ambar işçilerini ziyaret edecek.

- Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, saat 09.30'da Antalya Burdurlular Derneği'nin kahvaltısına katılacak.

- Akdeniz Üniversitesi, Rusya'nın Adyghe Devlet Üniversitesi ve Ukrayna'nın Luhansk Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi arasında saat 11.00'de Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen törenle "Bilimsel, Eğitimsel ve Kültürel İşbirliği Protokolü" imzalanacak.

- Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği kapsamında saat 14.00'de Atatürk Konferans Salonu'nda "Çevre Duyarlılığı Özel Ödülü" ve Hayrettin Karaca tarafından "Toprak Geleceğimizdir" söyleşisi düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına saat 11.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla devam edecek.

- Trabzonspor, Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 34. haftası yapılacak iki maçla start alacak, program şöyle:

20.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Manisaspor

20.00 Galatasaray-Konyaspor

İHA

20 Mayıs Cuma

Merkez üssü Simav olan 5,9 şiddetindeki depremin ardından Kütahya'daki gelişmeler takip ediliyor.

Kütahya Simav'da meydana gelen depremle ilgili olarak Kandilli Rasathanesi'nde basın toplantısı düzenlenecek. (11.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak. (13.30)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum'da partisince düzenlenen açık hava mitinginde konuşacak. Kurtulmuş, aynı gün akşam sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelecek. (17.30)

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara'da seçim turu yapacak. (13.30)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim çalışmalarını Ankara'nın Mamak ve Sincan ilçelerinde sürdürecek. (12.00/17.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fatih Üniversitesi tarafından tertip edilen 'Küresel İstikrarın Sürdürülebilirliği' başlıklı konferansa katılacak. (09.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de bazı ziyaretlerde bulunacak. Bakan, Gazeteciler Cemiyeti ardından sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ile Ulaştırma Bakanı Mehmet Soluk'un katılımıyla Bursa Doğu çevre yolu Turan Köy Kavşağı'nın açılışı yapılacak.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen G-20 Parlamento Başkanları 2. Toplantısı'na katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in temasları izleniyor. Şahin, bugün Kore'deki Türk şehitliğini ziyaret edecek.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta maçları Galatasaray ? Konyaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ? Manisaspor maçlarıyla başlayacak. (20.00)

Bursaspor Süper Toto Lig'in son haftasında cezası sebebiyle Eskişehir'de karşılaşacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürecek. (17.30)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber