Yoğun bakımdaki hastalara elektrik arızası şoku/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2011 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Halkalı'da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Kadın Doğum ve Çocuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşanan elektrik arızası, özellikle yoğun bakımda tedavi gören hastalar için sıkıntıya neden oldu. Hastane yönetimi, jeneratörlerin de yetersiz kalması üzerine yoğun bakımdaki hastaların başka hastanelere sevk edilmesi yönünde karar alınca, 17 çocuk, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Kanuni Sultan Süleyman Kadın Doğum ve Çocuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde elektrik arızası meydana geldi. Arızayla birlikte devreye giren jeneratör, özellikle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalar için kullanılan enerjiyi karşılamaya yetmedi. Arızanın giderilmesi için bir yandan çalışma başlatılırken, hastane yönetimi herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için yoğun bakımdaki hastaların başka hastanelere sevk edilmesi yönünde karar aldı. Bunun üzerine yoğun bakımda tedavi gören 17

çocuk, ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Erkan Taştan, "Arkadaşlarımız bizi aradı ve buraya geldik. Arkadaşlarımız asansörlerde mahsur kalmışlar. Sürekli elektrik kesintisi yaşanıyormuş. Elektrikler sürekli gidip geldiği için cihazların çoğu çalışmıyor. Bunun için hastane yönetimi buradaki yoğun bakım hastalarını ambulanslarla başka hastanelere sevk ediyor. Jeneratör var ama yeterli değil. Şu anda yoğun bakım kullanılamıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber