Disiplin cezası verilmeden yapılan görev yeri değişikliğini mahkeme iptal etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2011 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Genç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda matematik öğretmeni olarak görev yapan Eğitim Bir Sen üyesi, Bingöl Karlıova Hacılar İlköğretim Okulu' na hizmet gereği soruşturma nedeniyle naklen atanmıştır. Eğitim Bir Sen tarafından tarafından açılan davada mahkeme, Bingöl Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 17.03.2010 tarih ve 3774 sayılı işleminin atama işlemini iptal etti.

Elazığ 2. İdare Mahkemesi 2010/508 Esas ve 2011/337 Karar sayılı kararında: ??Dava konusu atama işlemine dayanak teşkil eden disiplin soruşturması sonucunda, olayda davacının kusurunun bulunmadığı tespiti ile disiplin cezası verilmemekle, davacının olayın meydana gelmesinde bir kusurunun bulunmadığı ve üzerine atılı suçu işlemediğinin sabit olduğu diğer yandan haklarında soruşturma yapılan diğer kişilerin disiplin cezası ile cezalandırıldıkları ve idari yönden il içinde başka bir okula atamalarının teklif edildiği görülmektedir. ? denildi.

Kararda ayrıca, dava konusu atama işlemine dayanak gösterilen disiplin soruşturması sonucunda davacının üzerine atılı fiilleri işlemediğinin sabit olması ve olaya karışan diğer kişilerin başka bir okula atanmalarının uygun görülmesi karşısında, davacının bulunduğu okuldan başka yere atanmasını haklı kılacak başkaca somut bir gerekçe bulunmaması nedeniyle tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlılık bulunmadığı ifade edildi.

Mahkeme Kararını görmek için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber