İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen atamalarında yine bazı kadrolar boş kaldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2011 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yine Beceremedik?

Haziran 2011 de yapılan 30 bin Öğretmen atamasında 1500'e yakın kadro boş kalmıştı. Konuyu ?Yüz bine yakın başvuru var ama 30 bin atamayı beceremiyoruz? başlığıyla ele almıştık.

Şimdi de 36 bin başvuru oldu fakat 6575 öğretmen atayamadık. Başvurunun 36 bin olmasının sebebi taban puan belirlememizdedir.

103 kadro boş kaldı, boş kalan Kadro 0 evet sıfır taban puanla alım yapacağımızı açıkladığımız Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanı.

Burada 2500 civarında potansiyel aday var ama vatandaş başvurmak istemiyor. Biz de bu alanda alımda ısrar ediyoruz. Biz böyle yazınca insanlar bize kızıyorlar takmışlar Din Kültürü Ahlak Bilgisine diye.

Biz bir gerçekten bahsediyoruz. Sistemi değiştirmek lazım bir şeyler yapmak lazım diyoruz.

Bu alanda atanan öğretmen 20 puanla atanmış. Rehberlik de, Teknoloji Tasarım'da boş kalırdı ama bu alanlara başka alan öğretmenleri alınınca boş kalmadı.

Rehberlik 1.Öncelik:14, Teknoloji Tasarım:22 puanda kapatmış.

Bakınız bir kişinin 20 puan alabilmesi için hiç Eğitim Bilimleri yapmadan KPSS2009'da 20-25 soru yapması yeterli. İster Eğitim Bilimlerinden ister diğer testlerden.

Bir tarafta 85 puanla İlköğretim Matematik, Fen Teknoloji, Kimya öğretmeni olamayanlar, KPSS'de birinci oldukları halde atanamayanlar. Diğer tarafta 20-25 soru ile istedikleri yerlere atananlar.

Burada bir çelişki yok mu? Bu işe de bir taban belirlenmesi gerekmez mi? Bu işi artık bir düzene koyma zamanı gelmedi mi?

Eğer bu konu öğretmenle değil sınavla ilgili deniliyorsa o zaman da sınavı gözden geçirmek gerekir. Sınav güvenli diyorsanız atam sisteminizi gözden geçirip sıfır puanla öğretmen almamanız lazım.

Yeni bakanın ilk el atacağı konulardan birisi bu olmalıdır. Bu kanayan yaraya bir çözüm bulunmalıdır. Ben Eğitim Bilimleri bilmediği gibi, genel kültür, genel yetenek sorusu dahi çözemeyen öğretmenin yararlı olacağına inanmıyorum.

Bu vesileyle köklü değişim konusunda çok ümitli olmasak da Sayın Ömer DİNÇER'e başarılar diliyoruz?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber