Belediye sözleşmelilerine kadro meselesi unutulacak mı?

12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde, çalışan 4/B'lilere ve 4924'lülere kadro verildi. Ancak düzenleme yapılırken sadece bu iki statüde çalışan sözleşmeli personel kapsama alınmış, başta belediye ve il özel idarelerinde çalışan sözleşmeli personel olmak üzere bir çok sözleşmeli personel de kapsam dışında tutulmuştu. Başbakan Erdoğan, düzenleme sonrasında, kapsam dışında tutulan sözleşmeli personelden tepki gelmesi üzerine, "Bunların durumunu seçimden sonra değerlendireceğiz" demişti. Seçim bitti ve yeni Bakanlar Kurulu üyeleri atandı. Artık, kapsam dışında tutulan sözleşmelilere bir açıklama yapılması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2011 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeliere kadro veren 632 sayılı KHK, 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu düzenleme sadece 4/B'li sözleşmeliler ile 4924'lü sözleşmelileri kapsama almış; TRT sözleşmelileri, teşkilat kanunu hükümlerine göre çalışan sözleşmelileri, belediye sözleşmelilerini ve il özel idarelerde çalışan sözleşmelileri kapsam dışında tutmuştu.

632 sayılı KHK'nın yayımı sonrasında, kapsam dışında tutulanların tepkisi üzerine, Maliye Bakanlığı Müsteşarı, seçim sonrasında bu durumda olanlarla ilgili bir çalışma yapacaklarını ve bunu hükümete sunacaklarını belirtmiştir. Yapılan açıklamaların üzerinden 1 ay geçmiştir. Bakanlar Kurulu üyeleri de geçtiğimiz hafta itibariyle atanmış olup, artık yetkili kurumların gerekli çalışmayı yapması ve ilgili Bakanların dikkatine sunması gerekmektedir.

Bu konu daha fazla unutulmamaya terk edilmemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber