ÖSYM, KPSS yerleştirmelerinde meslek lisesi mezunlarını mağdur etti

2011/1 KPSS tercih işlemlerine başvurular 7 Temmuz 2011 tarihi itibariyle sonuçlandı. Bilindiği üzere, ÖSYM programcıları 2011/1 KPSS tercih işlemlerinde de, lise mezunlarının tercihlerine yine alan kontrolünü getirmemişti. Bu nedenle, normalde aranan kadro şartları tutmayan bir çok aday, "adamını bulurum" düşüncesiyle bu kadroları tercih etti. Sonuçta alan kontrolünün yapıldığı dönemde bazı meslek alanları için taban puanlar 70'leri görürken, bu yerleştirme döneminde aynı kadroların taban puanlara 90'a kadar çıktı. ÖSYM programcılarının yetersizliğinden dolayı hem şartları tutmayan ama yerleşenlerin ataması yapılmayacak hem de bu kişiler sonraki yerleştirmelere başvuramayacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM lise düzeyine ait kadrolarda alan kontrolü yapmadığı için kadro şartlarını taşımayan bir çok aday, başvuruda bulundu. Örneğin kadro şartları arasında matbaayla ilgili bir bölüm olmasına rağmen hem hataen hem de kasden bu kadroları tercih eden çok sayıda düz lise mezunu oldu. Sonuçta daha önce 70 civarında taban puan oluşan bu kadrolarda, taban puanlar 90'a kadar çıktı.

Kasten yani "daha sonra bir yolunu bulur atamamı yaparım" diyerek bu türden kadroları tercih eden adayların atamaları yapılmayacaktır. Bu nedenden dolayı bu kadrolar boş kalacak ve 2011 Kasım ayı tercih kılavuzunda yeniden ilan edilecektir. Ayrıca, bu kadroları tercih eden ancak şartları tutmadığı için ataması yapılmayanlar hem 2011 Kasım hem de muhtemel 2012 Mayıs ayı yerleştirmelerine, cezalı olduklarından başvuramayacaktır.

Aşağıda, memurlar.net forumunda bu konuya ilişkin olarak yer alan bazı yorumlar yer almaktadır.

gökhan çlk

matbaacıların yarısından çokğu madur durumda aln kontrolü yapılmalıydı tercih yapn zaten kaybetmişti onları düşünüyor birde ösym bizi kimse düşünmüyor benim önümde 12 kişi varmış benim dünyadan haberim yok matbaada puan rekorları kırıldı??

özgür0707

arkadaşlar haksızlık olduğunu tababn puanlarından çıkara bilirisiniz tababn puanları yayınlandı

coolebnela

Bu atamadan önce OSYM nitelik kodlarında değişiklik yaptı.Bir çok aday eminimki yeni kodlara bakmadan eskilere göre tercih yaptı.Alan kontrolüde yapılmayınca bu karışıklık oldu.Bu atama iptal edilip yeniden yapılması şart bu durumda.

teknisyenmiş

örneğin ben ziraat teknisyeniyim biz tercihlerden önce bakanlığa teknisyen atama daire başkanlığına gittiğimizde bize toplam 393 ziraat teknisyeni olduğunu bunların sadece 77 sinin 70 ve üzeri puan aldığını belgeleriyle göstermislerdi bu atamalarda bizden 98 kişi alım vardı ve bu kadrolara hep alan kodu sorunu yüzünden düz lise vb. mezunu kişiler atandı.

hataylıyım1986

kpss de yerlestirildim fakat sartlarım tutmuyorrr atanabilirmiyim. acele cevap bekliyorum düz lise mezunuyum. 1113929 4 0 91,265 94,004 GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI TEKNİSYEN ANKARA Merkez kadrosuna atandım fakat ben teknisyen degilim düz liseliyim evimde ankarada diye yazdım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber