Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü hala noter onayı istiyor

2011 KPSS yerleştirmelerine başvurular 1 Temmuz'da sona ermiş, sonuçlar ise 7 Temmuz 2011, Perşembe günü açıklanmıştı. Kamu kurumları hızlı bir şekilde, adaylarda istedikleri belgeleri internet sitelerinden duyurmaya başladı. Bu kurumlardan birisi de Sağlık Bakanlığı... Ancak Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, bu ülkede hiç evrak bürokrasinin azaltan bir düzenleme olmamış gibi, eski alışkanlıklarla belge istemeye devam etmiş, çok sayıda belgede "noter onaylı" olma şartı aramıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Temmuz 2011 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 2011 KPSS yerleştirmesiyle kuruma atanan adaylardan isteyeceği evrakları bugün açıkladı.

Ancak, istenen evrakların bir kısmında noter onaylı olma şartı aranmaktadır.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu uygulamasıyla en temel mevzuatı dahi takip etmediğini göstermiştir. Zira, 31 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin "Başvuru sahibinden bilgi ve belge istenmesine ilişkin esasları" düzenleyen 8. maddesinde, "İstenen belgenin aslının getirilmesi hâlinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir" hükmü yer almaktadır.

Neredeyse tüm kamu kurumları, 2009'dan bu yana bu konuya azami hassasiyet göstermekte ve adayları hem maddi bir yükün altına koymamaya hem de bürokratik işlemleri hızlandırmaya çalışmaktadır.

Bu nedenle Sağlık Bakanlığı duyurusunda yer alan ve aşağıda altı çizili olarak gösterilen ibarelerin ivedi olarak değiştirilmesi gerekmektedir.

"2 - En son öğrenim durumunu gösterir noter tasdikli diploma sureti, diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde ilgili kurumlarca verilen ve daha sonra diploma veya örneğiyle değiştirilebilen geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı sureti"

(Odyolog kadrosuna yerleşen adayların lisans diplomasına ek olarak Odyoloji alanında lisans üstü eğitim tamamladığına dair öğrenim belgesini (noter tasdikli) teslim etmeleri gerekmektedir.

Sağlık Fizikçisi kadrolarını tercih edecek adayların, fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans eğitim tamamladığına dair öğrenim belgesini (noter tasdikli) teslim etmeleri gerekmektedir)

10 - Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Kadrosuna atananlardan örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli iki dönem bilgisayar dersi aldığına dair transkript'in aslı veya onaylı sureti yada M.E.B. onaylı en az 120 saat süreli Bilgisayar İşletmeni Sertifikasının aslı veya noter onaylı sureti.

11 - Avukatlık Ruhsatının noter onaylı sureti (Avukatlık Kadrosuna yerleşenler için)

12 - Sürücü Belgesinin noter onaylı sureti (Şoför kadrosuna yerleşenler için)"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber