Okul müdürlerinden Bakan Dinçer'e mektup

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2011 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın bakanım 2011/40 nolu Genelgeyi yayımladınız. Yanlış takip etmediysem MEB'deki ilk Genelgenize imza attınız. Hayırlı uğurlu olsun.

Yıllardır bakanlığımızda öğretmen ve yönetici olarak çalışmaktayım. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bizlere Anayasamızın 42.maddesinde yer alan; kimsenin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağı, ilköğretimin kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunlu ve Devlet okullarında parasız olduğu,

Hükmü ile Bakan Sayın Hüseyin ÇELİK döneminde düzenlenerek bağış toplama yetkisi verilen Okul Aile Birliklerinin görevleri ile ilgili 1739 sayılı kanundaki hükmünü hatırlattınız.

Biz yöneticilere bu cümleler her yıl hatırlatılmaktadır.

Genelge içeriği malum kayıt ve diplomalarda veliden bağış istenmemesi yönünde. Evet çok güzel bir içerikle hazırlanmış genelge?

Yıllardır yayımlanan emir ve genelgelerden de farklı ama biraz eksik gibi?

Daha doğrusu;

1-Gerek merkezi sistemle gerekse sınavsız öğrenci alan Bakanlığımıza bağlı her tür ve düzeydeki resmi eğitim-öğretim kurumlarına öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken kesinlikle bağış talep edilmeyecektir.

2-

3-

Cümlelerinde yer alan; ?öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken kesinlikle bağış talep edilmeyecektir.? Cümlesi ilk kez kullanılıyor.

Bugüne kadar zorla bağış alınmayacağı vatandaşın zorlanamayacağı belirtilmişti fakat talep dahi edilmeyeceği belirtilmemişti. Bunu gerçekten alkışlarız biz yöneticiler de Okul Aile Birliği üyeleri de. Bağış istenmesine, talep edilmesine karşıdırlar hepsi bundan emin olunuz.

3 maddeden ibaret genelge keşke 4.bir madde olsaydı ve;

4- Bugüne kadar ki iktidarlarımız döneminde kitapları ücretsiz dağıttık, okullara milyonlarca bilgisayar verdik, birçok yatırım yaptık ve son olarak F@TİH projesiyle milyarlarca dolarlık daha yatırım yapacağız eğitime. Tüm bunları yapan iktidarımızın okullarımızı temizlik personeli, memur, temizlik malzemesi, bakım onarım, fotokopi, tebeşir, kırtasiye gibi harcamalar için ödenek ayırmamamız düşünülemez. 2011-2012 Eğitim öğretim yılından itibaren hiçbir kurumumuzun bu yönde ihtiyacı kalmayacak ve bakanlığımızca karşılanacaktır.

Yazmış olsaydınız.(!)

İşte o zaman ayakta alkışlasaydık sizleri.

Emin olunuz ki;

Bizim vatandaşlardan aile birliğine bağış istemek konusunda büyük bir hevesimiz yoktur. Fakat bizim eğitimci olarak;

Temiz, hijyenik ve güvenli ortamda eğitim öğretimi sürdürmek, okulları teknolojik olarak eksik bırakmamak, eğitimde her türlü olanaktan yararlanmak ve öğretmen ile öğrencinin hizmetine sunmak gibi bir talebimiz vardır. Bu taleptir bizi zora sokan. Bizde bakanın alınmayacak dediği, başbakanın alınmıyor dediği bağışlardan ızdırap duyuyoruz eğitimciler olarak?

Tüm engellemelere rağmen kerhen de olsa toplanıyor okullarımızda paralar ve harcanıyor veliler, öğrenciler için hem de sadece son yıllarda değil on yıllardır?

Sayın bakanım; okulda personel olmayınca, malzeme olmayınca nasıl yürüyecek eğitim? Bir yolunu bulun denildi her zaman. Bir yolu ya her zaman uygulanan bildiğimiz yoldur. Yada bizim bilmediğimiz yollarda var? Varsa bu yollar bir iyilik yapılıp anlatılsın bizlere?

Bilmiyorsan bırak git denileceğini biliyorum ve söz veriyorum benim çalıştığım kurumda tek bir kuruş para toplanmadan her şey yolunda gidecekse, her ihtiyaç karşılanacaksa bırakacağım yöneticiliği. Yeter ki bir güvence veren olsun.

İşte o zaman anlayacağım ki tek sorun benim bu okul için. O zaman ben giderim kazanan okulum olur, velim olur, öğrencilerim olur?

Ne öğretmenim, ne idarecim ne de aile birliğim karşı karşıya kalmaz veli ile öğrenci ile o lanet olası para için. Eğitimcinin bırakın ağzından çıkmasını düşüncesinde dahi olmaması gereken okulun maddi ihtiyaçları çözümlenmiş olur böylece.

Pedagojik değildir,kaldırın dedik, parasız eğitim anayasal güvencededir dedik, veli ile karşı karşıya kalıyoruz dedik. Vatandaşın; ? başbakan, bakan ödemeyin diyor siz yine de istiyorsunuz? cümleleri bize zor geliyor kurtarın bizi dedik. Olmadı olamadı dinletemedik.

İnşallah bu kez olur de bizde rahat ederiz diyoruz sayın bakanım. Böylece kurtuluruz haksız yere töhmet altında kalmaktan her birimiz potansiyel AMİL BEY olmaktan.

Sayın bakanım size bir hatırlatma yapayım affınıza sığınarak: Sizin okullarınız içinde öyle okullar var ki kimisinde öğretmen boya yapar, öğrenci temizlik? Öyleleri var ki kasaları milyon TL'lerle dolu. Bunu elbet ki bir düzene sokmak lazım. Bu yolda sizin neferiniz oluruz elimizden geldiğince ama lütfen popülist yaklaşmayın bizleri de rahatlatın bir genelge ile velileri rahatlattığınız daha doğrusu rahatlatmaya çalıştığınız gibi?

Aksi nasıl ki böyle geldi ise yılladır, böyle gidecektir bundan böyle de...

Saygılarımla?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber