Sayın Bayraktar, bu adaylar artık bir hayat kurmak istiyor!

4 Temmuz 2011 tarihinde yayımladığımız haberde, bakanlıkların yeniden teşkilatlandırılmasının ve aynı dönemde KPSS yerleştirmelerinin yapılacak olmasının yaratacağı sorunlara dikkat çekmiştik. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı ve yerleştirmelere aynen devam edildi. 2011/1 KPSS tercih işlemlerinde ilan edilen ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı adı altında yayımlanan kadroları tercih eden adaylar, şuan belirtilen sorunu yaşamaktadır. İşin kötüsü bürokratların gerekli hazırlığı yapmış olmasına rağmen, memurlar.net üyelerinin belirttiğine göre, Sayın Bakan her defasında "Bu sorun şimdilik beklesin" diyormuş... Bir hayat kurmak isteyen 500'e yakın aday ise daha fazla bekletilmek istenmiyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Eylül 2011 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı, sorunu yaşayan memurlar.net üyelerince hazırlanmıştır.

Bilindiği üzere KPSS 2011/1 yerleştirme kılavuzunda Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bünyesine atanmak üzere 476 tane kadro açıklanmıştı. Ancak aynı dönemde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı kapatıldı. Bu 2 bakanlığın yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yerine), Orman ve Su İşleri Bakanlığı(Çevre ve Orman Bakanlığı yerine) kuruldu.

Ancak, 7 Temmuz 2011'de açıklanan KPSS yerleştirme sonuçlarından bu yana 2 aylık süre geçmiş olacak. Bu 2 aylık süreç içinde ?hiçbir? açıklama yapılmadı. Yaklaşık 500 kişi aileriyle toplam yaklaşık 2000 kişi bu süreç hakkında bilgilendirilmek istiyor. Bizle beraber diğer kurumlara atanan arkadaşlar iş başı yaptı (Üniversiteler, Teiaş gibi)

Bizleri en çok üzen bize kimsenin bilgi vermemesi. Her gün bakanlığın Personel Dairesi Başkanlığını, atama dairesi şube müdürlüğünü arıyoruz. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın Özel Kalemini arıyoruz. Yine Sayın Müsteşarımız Ercan Tıraş, Personel sorumlu Müsteşar yardımcısını arıyoruz. Hiç bir şekilde bilgi vermiyorlar bizlere. Söylenen tek şey her gün sizin gibi birçok kişi arıyor. Biz amirlerimize iletiyoruz. Sayın Bakanımız bu konu kendisine arz edilince her defasında beklesin diyormuş.

Daha önce 2008 yılı olmazı lazım DSİ atmaları 10 ay sonra yapmış. Korkumuz böyle bişeyin yaşanması. Bizler ha bugün ha yarın açıklanacak diye yeni bir işede başvuramıyoruz. Bizler ve ailelerimiz çok mağdur. Kredi kartıyla ailesini geçindirmeye çalışan arkadaşlarımız var, yani ekonomik olarak eksileri tüketiyor artık.

Bize ya Kasım atamalarında tekrar tercih hakkı versinler ya da bu soruna bir an önce çözüm getirsinler.Atamalar Ekim, Kasım, Aralığa sarkarsa mağduriyetler daha da artmış olacak.Bir çok arkadaş bir an önce işbaşı yapmak için ailesinden sevdiğinden uzak yerleri yazdı.Kasım atamasını bekleseydi konumu daha farklı olabilirdi.Bunlarda bizleri üzen diğer bir konudur.

Bizler öncelikle bu süreçin daha ne kadar süreceği konusunda bilgilendirilmek istiyoruz. Sonrada en kısa sürede bizim atamaların yapılmasını yetkililerden istiyoruz.

"Geç gelen hak, hak değildir"

TOKİ'yi ayağa kaldırarak Cumhuriyet tarihinin en büyük hamlesini başlatan Sayın Erdoğan Bayraktar'ıun bizleri daha fazla bekletmemesini istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber