MEB, ilköğretim müfredatının etki analizini çıkarmak amacıyla 8 akademik danışman arıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2011 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEVCUT İLKÖĞRETİM PROGRAMLARININ ETKİ ANALİZİ BİREYSEL DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI DUYURUSU

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığınca,?MEVCUT İLKÖĞRETİM PROGRAMLARININ ETKİ ANALİZİ kapsamında oluşturulacak ilköğretim Programlarının Etki Analizinin belirlenmesi için komisyonlara Eğitim değişik alanlarda danışmanlık hizmeti satın alımı yapılacaktır. Söz konusu hizmet alımı için gerekli şartlar ve aranan nitelikler hakkında ayrıntılı bilgi ekte yer almaktadır.

Duyuru Tarihi: 05.09.2011

Son Başvuru Tarihi: 19.09.2011

Ekte belirtilen bireysel danışmanlık hizmeti için başvuru yapmak isteyenlerin, Türkçe olarak hazırladıkları özgeçmişlerini, telefon numarası, adres ve referanslarını içeren bir başvuru mektubuyla birlikte, elden, postayla, faksla veya e-posta ile en geç 19.09.2011 tarihine kadar aşağıdaki adrese ulaştırmaları gerekmektedir.

Başvurular alındıktan sonra, Başkanlığımızca oluşturulan komisyon tarafından, belirlenen iş tanımı ve kriterler doğrultusunda seçilen akademisyen, danışman olarak görevlendirilecektir.

ADRES:

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı

GMK Bulvarı Nu:109

06570 Maltepe/ANKARA

E-POSTA: [email protected]

FAKS: 0 312 231 62 05

TEL: 0 312 2303644-2303926-2304722

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MEVCUT İLKÖĞRETİM PROGRAMLARININ ETKİ ANALİZİ

ÇALIŞMASINA YÖNELİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

ALAN UZMANI İŞ TANIMLARI

ARKA PLAN

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığından ?Mevcut İlköğretim Programlarının Etki Analizi? çalışmasının yapılmasını talep etmiştir.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, İlköğretim düzeyinde 2005-2006 öğretim yılında uygulamaya konulan 1-8. Sınıflar öğretim programlarının eğitimine yön verebilmek için bu eğitim programlarının öngörülen amaç ve hedeflere ulaşma düzeyinin ve eğitimin diğer bileşenlerine etkisinin analiz edilmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtmektedir.

Mevcut İlköğretim Programlarının Etki Analizi çalışması Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Nu: 109 Maltepe/ ÇANKAYA adresinde, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) sorumluluğunda yapılacaktır.

İŞİN KAPSAMI

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca hazırlanan İlköğretim programları, 2005-2006 öğretim yılında uygulamaya konulmuştur. Bu bağlamda ileride yapılacak çalışmalara kaynak olması ve alınacak kararlara bilimsel temel oluşturulması amacıyla mevcut öğretim programlarının İlköğretim; Hayat Bilgisi (1 ve 3. Sınıflar), Türkçe (1, 3, 5 ve 7. Sınıflar), Matematik (1, 3, 5 ve 7. Sınıflar), Sosyal Bilgiler (4 ve 7. Sınıflar), Fen ve Teknoloji (5 ve 8. Sınıflar), İngilizce ( 4 ve 7. Sınıflar) ile Serbest Etkinlikler öğretim programlarının etki analizlerine ilişkin çalışmaların başlatılması, süreçte Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı uzmanlarından da yararlanılması, çalışma süreci ve sonucu ile ilgili olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığıyla bilgi paylaşımında bulunulacaktır.

AKADEMİK DANIŞMANLARIN NİTELİKLERİ

Sözü edilen çalışmalar için İlköğretim; Hayat Bilgisi (1), Türkçe (1), Matematik(1), Fen ve Teknoloji (1), Sosyal Bilgiler (1) ve İngilizce (1), alanlarında 6 (altı) adet uzman (her alandan birer danışman ) ile Program Geliştirme uzmanı (1) ve Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı (1) olmak üzere toplam 8 (sekiz) Akademik Danışman istihdam edilecektir.

Aranan nitelikler şunlardır.

1. İlgili branşta en az doktora derecesine sahip olmak,

2. Üniversitelerde, kamu veya özel kurum/kuruluşlarda alanında en az 5 yıllık iş deneyimine sahip öğretim üyesi olmak,

3. Görevlendirileceği alanda yeterlikleri ile ilgili çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak,

4. Alanında gelişmeleri takip etme ve alanına katkıda bulunma düzeyinde Yabancı dil bilmek,

5. Ekip çalışmasına yatkın olmak

Yukarıda belirtilen yeterlilikleri sağlayanlar arasından aşağıdaki kriterler tercih sebebi olacaktır.

Ekip çalışmasına yatkın olmak,

Alanıyla ilgili yurt içi çalışmalarda mesleki tecrübeye sahip olmak.

AKADEMİK DANIŞMANLARIN SORUMLULUKLARI

1. Program hazırlama, yeterlilikleri/etkileri ve ölçme-değerlendirme alanında literatürde yer alan çalışmaların incelenerek değerlendirilmesi,

2. Program hazırlama, yeterlilikleri ve Ölçme-değerlendirme alanında; literatür taraması sonucu elde edilen bilgileri, öğretim programları ve yapılan diğer çalışmalar birlikte değerlendirilerek programların etki analizlerinin yapılması,

3. Mevcut İlköğretim Programlarının Etki Analizi1 çalışması konusunda görev alacak personelin eğitilmesi ve personele rehberlik yapılması,

4. Söz konusu çalışma kapsamında gerçekleştirilecek çalışma ve toplantılara katılım sağlanarak danışmanlık yapılması,

5. Çalışma sonunda danışmanların görevlendirildiği alanda teknik rapor hazırlaması

Danışmanlar çalışmaya ait her türlü bilgi, belge ve verilerin gizliliğinin korunmasından sorumludur ve kişisel çalışmalarında bunları kullanamaz.

İŞİN SÜRESİ

Yukarıda belirtilen çalışmalar 3 ay sürecektir. Bu süreç içerisinde ?Mevcut İlköğretim Programlarının Etki Analizi? kapsamında hizmet alınacak uzmanın danışmanlığı rapor bazlı olarak sınırlandırılmıştır.

İŞİN YERİ

Eğitimi Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanlığı ( EARGED)

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Nu: 109 06570 Maltepe- Çankaya/ ANKARA adresindedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber