Keçiören Belediyesi çalışanlarının maaşlarına 400 liralık sosyal denge artışı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2011 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) yetkileri arasında Keçiören Belediyesi'ndeki çalışanların maaşlarında düzenlemeyi öngören 'Sosyal Denge Anlaşması' imzalandı. Anlaşma ile çalışanların maaşlarında 400 liralık artış olacak.

'Sosyal Denge Anlaşması' kapsamında Keçiören Belediyesi Meclis Salonu'nda imza töreni yapıldı. Törene, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ve belediye çalışanları katıldı. Anlaşma öncesinde konuşan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, bu anlaşmayı sadece para almak için yapmadıklarını, üretime katkı sağlamaya, yeni projeler sağlamaya en önemlisi de insanlarımıza daha güzel hizmet vermesi için anlaşma imzaladıklarını söyledi. Sendika olarak, şu ana kadar binin üzerinde anlaşma imzaladıklarını ifade eden Turbay, kardeşliğimizi zedeleyecek veya çalışan işvereni karşı karşıya getirecek hal ve harekette bulunmadıklarını kaydetti. İş gören olduklarının altını çizen Turbay, işverenin de üzerine düşen görevi yaptığını, yılbaşından sonra da bu farkı göreceklerini belirtti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, bu anlaşmayı uzun zamandır planladıklarını, bugün sona geldiklerini belirterek, emeğin karşılığını ödemenin önemli olduğunu ancak, zamanında da ödemenin gerektiğini ifade etti. Helal lokma yemenin önemini anlatan Ak, halka hizmet etmenin Hakk'a hizmet olduğunun altını çizdi. Yıllık olarak çalışanlara 400 lira kadar artış yaptıklarını ifade eden Ak, yapılan artışın yılbaşından sonra ödeneceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, Sosyal Denge Sözleşmesi'ni imzaladı. Tören ardından belediye bahçesine çıkan Mustafa Ak ve Mürsel Turbay burada belediye çalışanlarına ve halka aşure dağıttı. Dağıtımın ardından banka oturan Mustafa Ak ve Mürsel Turbay burada birlikte aşure yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber