Böyle bir Kalkınma Bakanı istemiyoruz

Kalkınma Bakanlığındaki, Devlet malının kullanımına dair uygulamaları bir kaç kez haber yaptık. Bu iddialar dün Meclis Genel Kurulunda da gündeme geldi. Sayın Bakanın açıklamalarına göre, ihale konusu için Başbakanlıktan müfettiş istenilmiştir. Sayın Bakan, müsteşara 1 milyon liralık lojman alınmasını ve içinin 360 milyon liraya tefriş edilmesinde hiçbir yanlışlık görmemektedir. Üstelik söz konusu Müsteşar hem Park Orandaki milyonluk lojmanı hem de Devletin eski lojmanını bir arada kullanmaktayken, hiçbir yanlışlık görmemektedir.

Milyon dolarlık makam katının ihalesi iş bittikten sonra yapılmış
Kalkınma Bakanı Müsteşarına milyonluk lojman

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2011 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİSTEKİ GÖRÜŞME ZABITLARI

ALİM IŞIK (Kütahya) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sayın Kalkınma Bakanına: Eski DPT'de bulunan makam odanız yapılırken binanın iki taşıyıcı kolonunun kesildiği ve TOKİ tarafından yapılan Park Oran Sitesi'nden Bakanlık adına bir konut alındığı iddiaları doğru mudur?

KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ (Bingöl) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Öncelikle, bir milletvekili, Sayın Işık, bu makamla ilgili şeyleri dile getirdi. Bu bir makam odası değil, makam katı. Bakanlık olduktan sonra müşavir odalarıyla, toplantı odasıyla, bir makam katıyla ilgili bir çalışma. Burada çeşitli iddiaları ben de duydum, duyar duymaz da gereğini yaptım. Birincisi, bu deprem açısından yapılan işin bir zararı olup olmadığını incelemek üzere Bayındırlığa yazı yazdım ve incelemeler yapılıyor. Gereği neyse yapacağım.

İkincisi de, diğer bazı iddialar konusunda da yine Başbakanlık Teftiş Kuruluna resmî olarak müracaatta bulundum. Teftişin sonucu neyse, gereğini yapmakta en ufak bir tereddüdüm olmayacaktır.

Müsteşarın lojmanı? Bu tür konuları ben doğrusu tartışmayı çok abes görüyorum, siyaset olarak da ama kendi adıma söyleyeyim?

ALİM IŞIK (Kütahya) - Bu bir iddia yani. Doğruysa doğrudur, doğru değilse değildir.

KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ (Bingöl) - ?hiçbir şekilde bir lojman almış değilim, bir lojmanda da oturuyor değilim bir bakan olarak. Bunu çok net bir şekilde söylüyorum ama diğer birçok kurum gibi DPT Müsteşarının da lojmanı vardır. Yeni bir lojman alınmıştır. Bu da, devlete alınmıştır, devletimizin mal varlığına girmiştir. Değişik müsteşarlarımız da kullanacaktır bunu.

 


MEMURLAR.NETİN AÇIKLAMASI

Bu açıklamayla, Bakan Yılmaz, 1 milyon liralık lojman alımını ve 360 bin liraya içerisinin tefriş edildiğini doğrulamaktadır. Sayın Bakanı olayı normal görmektedir. Böyle bir bakana sahip olduğumuz için memurlar.net olarak memnun değiliz. Devletin bir kuruşuna dahi sahip çıkamayan, binlerce işverenden kesilen vergilerin har vurup harman savurulmasını normal gören bir Bakan, özellikle de Kalkınma Bakanı istemiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber