Sayın Faruk Çelik; İş ve Meslek Danışmanı adayları perişan oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2011 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI ADAYLARI PERİŞAN OLDU

Mağdur olan 3500 İş ve Meslek Danışmanı Adayı açıklama bekliyor. İş-kur tarafından ağustos ayı sonunda süreci başlatılan İş ve Meslek Danışmanı alımı kurs bitiminden sonra yerini belirsizliğe bıraktı. Alım ilanında aralıkta işe başlama vaadi verilmesine rağmen halen bir açıklama yapılmamıştır. Açıklama bekleyen danışman adayları kimsenin mağdur olmaması için; mümkün olması halinde haziran ayında başlatılması planlanan 2000 kişilik alımla birleştirilerek sınavda yeterliliğini veren bütün kursiyerlerin işbaşı yaptırılmasını, sınav tarihi ve alım takvimi hakkında İş-kur'dan açıklama istiyor.

Biz İŞ-KUR'un düzenlemiş olduğu, 18500 kişinin başvurduğu 360 saatlik İş ve Meslek Danışmanlığı Kursuna başvurarak ilk 3500 kişi arasına giren kursiyerleriz. Türkiye'nin çeşitli illerinde kursiyer olarak eğitime başladık ve çok sıkıntılar içinde kursa gittik. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen birçok arkadaşımız, kursun olduğu ile gelip ev ya da yurt ayarlamak zorunda kalmışlardır. Bazıları ailelerinden, bazıları çocuklarından uzakta 10 hafta boyunca derslere büyük bir özveri ile devam etmiştir.

9 Aralık 2011'de en son Ankara grubunun da bitirmesiyle tüm kurslar bitmiştir. Buna rağmen halen kurs sınavının ne zaman yapılacağı, ne şekilde ve nerde yapılacağı ilanı yayımlanmamıştır.

İş-kur başta Aralık 2011'de (http://statik.iskur.gov.tr/tr/duyurular/imd_duyuru.htm) atama yapılacağını duyurmuştu ama öyle olmadı. En son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Ocak 2012'de alım yapılacağını duyurdu. Şu andaki durum incelendiğinde göreve başlamak bir kenara, sınavın yapılacağı tarih ve sınavı yapacak kurum bile belli değil. Süreç hakkında hiçbir resmi açıklama yapılmadığı için binlerce işsiz kursiyer bu belirsizlik içinde ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. Süreç öncesi işlerinden istifa eden kursiyerler, şu anda işsiz! Önceden sigortalı olanlar sigortasız ve gelecek haberi bekliyorlar fakat kurumlar sorumluluğu birbirine atıyor. TÜRKAK ve MYK'yi arıyoruz, ?Akredite olacak kurum belgeleri daha tamamlamadığı için yetki verilemedi? deniyor. Belgeler tamamlansa bile en az 2 aylık bir denetleme sürecinden sonra başvuru yapan kurumun akredite olacağı söyleniyor. Süreç bu şekilde belirsizlikle dolu ailesini, çocuğunu bırakarak hele de var olan işinden istifa ederek işsiz kalan kursiyerler ne yapacağını bilememektedirler.

Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk ÇELİK ?in duyarlı olduğunu ve bu işi çok önemsediğini biliyoruz .Sayın Bakanımızdan isteğimiz daha önce planlandığı gibi aralık ayında tüm kursiyerlerin atanmasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber