Sağlık Bakanlığı, atamalarda istenecek evraklarda bu kez % 50 doğru işlem yaptı

Sağlık Bakanlığı 2011/9 KPSS yerleştirmeleri ile kuruma yerleşen adaylardan istenecek belgeleri açıkladı. Hatırlanacağı üzere, daha önce Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulmuş yönetmelik gereğince, askerlik ve sağlık için beyanın esas alınması gerektiğini, adli sicil belgesinin ise istenmemesi gerektiğini belirtmiştik. Sağlık Bakanlığı, bu dosyamızda yer alan adli sicil belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgah ilmuhabiri istenmemesi tespitlerini uygulamış ancak, askerlik, sağlık gibi durumlar için belge istemeye devam etmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2011 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 21 Aralık 2011'de yaptıkları açıklamayla, daha önce yanlış yaptıkları bazı hususları düzeltmiştir.

Askerlik ve sağlık gibi durumlar için belge isteme uygulamasını ise devam ettirmektedirler.

Memurlar.net olarak hala bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığına bugün yayımlanan bir yönetmelik değişikliğini örnek olarak gösteriyoruz.

Bakanlık yetkilileri, http://www.memurlar.net/haber/213073/ adresine tıklayarak, İçişleri Bakanlığının nasıl bir uygulama yaptığını görebilir.

Şuanki Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde hazırlık çalışmaları başlatılan ve Sayın Efkan Ala döneminde 2009 yılında nihayete erdirilen çalışmanın hala anlaşılamamış olması, bürokrasimiz açısından iyi bir sınav olmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber