Genelgeye rağmen, 112'de hala yemek kesintisi yapılıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile, 112 personeline ücretsiz yemek yardımı verilmesi öngörülmüştür.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğine eklenen "ek madde" şu şekildedir:

?EK MADDE 2 ? Bu Yönetmeliğe göre yiyecek yardımından yararlanacak personelden Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personel (sözleşmeli personel dâhil), il sağlık müdürlüklerinin yemek servislerinden veya il sağlık müdürlüklerince belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı yataklı tedavi kurumlarının yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanır. Bu personelden hizmetin kesintisiz olması nedeniyle görev yerinden ayrılamayacak durumda bulunanlar kumanya verilmek suretiyle bu yardımdan yararlandırılabilir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca belirlenir."

Usul ve esaslar ise 19 Ekim 2011'de Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş ve illere gönderilmiştir. Tıklayınız.

Ancak, bize iletilen bilgiler doğrultusunda yaptığımız görüşmlere göre, hala Elazığ ve Bingöl il sağlık müdürlüklerine bağlı olarak çalışan 112 personelinden hala yemek kesintisi yapılmaktadır. Bu il sağlık müdürlükleri, kendilerine ulaşan bir genelge olmadığını belirtmektedir. Oysaki söz konusu genelge 19 Ekim'de tüm illere gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber