MEB insan kaynaklarının başına yeni genel müdür

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü, 30 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan üçlü kararnemeyle belli oldu. Mesleğe kaymakam olarak başlayan, Sayın Dinçer'in Başbakanlık müsteşarı olduğu dönemde özel kalem müdürlüğünü yapan, daha sonra Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne atanan Hikmet Çolak, bugün itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne atanmıştır. Memurlar.net olarak Sayın Genel Müdüre bir kaç öneride bulunmak istiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2011 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Çolak,

700 bin kişilik bir teşkilata bugün itibariyle Genel Müdür oldunuz. Öncelikle hayırlı olsun diyoruz. Daha önce sizinle ilgili olarak çok sayıda habere imza atmış bir haber sitesi olarak, sizlere bir kaç tavsiyede bulunmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. Dikkate alıp almamak sizin takdirinizdedir.

* Halkla ilişkilerinizi ve basın mensupları ile diyaloğunuz iyi olsun.

* Kaymakam kökenlisiniz. Mesleğiniz icabı, halkla aranıza mesafe koyan bir mesleki geçmişiniz var. Bunu azaltın. Halka yukardan bakmayın, en küçük soruna en önemli sorun gibi yaklaşın.

* Temsil, tören, ağırlama ile değil personel yönetimi ile ilgilenin. Personel yönetimini saat 18:00'den sonraya bırakmayın

* Rutini devam ettirme çabasına girmeyin. Paydaşların da desteğini alacak objektif düzenlemeler getirin.

* Taş üstüne taş koyun. Sorun çözün. Sorunlar gündeme geldikçe, benim alanıma girmiyor diye sorunu ötelemeyin, görmezden gelmeyin.

* İşlemleriniz kurallı olsun, takdir hakkına çok az yer alsın. Aksi halde iş takibinden, esas işlere vakit bulamazsınız.

* Personelin, önünü görebileceği takvimler oluşturun ve bu takvimlere uymaya çalışın.

* Tüm sosyal taraflarla devamlı ilişkide olun. Ortak talepleri karşılamaya çalışın.

* Yanlış yaptığınızda yazmaya devam edeceğiz, bize göre doğru yaptığınız işlemlerde yanınızda olacağız. Bu nedenle en küçük bir eleştiride, savcılık veya emniyet istihbarata başvurmayı düşünmeyin. Ben nerede yanlış yapıyorum diye düşünün.

Hayırlı ve uğurlu olsun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber