Öğretmenlere teknoloji eğitimi veriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih Projesi) kapsamında, Malatya'da öğretmenlere teknoloji eğitimi verilmeye başlandı.

Fatih Projesi'nin uygulandığı okullardan biri olan Malatya Akıncı Lisesi'nde konuyla ilgili tanıtım programı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, burada yaptığı konuşmada, Fatih Projesiyle teknolojinin eğitimle entegre edilmesinin amaçlandığına dikkati çekerek, "Projeyle sadece öğrencilerin değil eğitimcilerin de hayatı değişecek" dedi.

Bilişim teknolojinin kullanılacağı sisteme uyum sağlamak için öğretmenlerin bilim teknoloji uzmanlarından eğitim almaya başlayacaklarını bildiren Bulut, milli eğitim ve ulaştırma bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü projeyle öğretmenlerin teknolojiyi hayatlarının bir parçası haline getirmelerinin hedeflendiğini vurguladı.

Malatya'da düzenleyecekleri kursla projenin gereken altyapı çalışmalarını hızlandırmayı planladıklarını ifade eden Bulut, böylece öğretmenlerin kurslar sayesinde projeye uyumlu hale gelmelerini sağlayabileceklerini söyledi. Bulut, öğretmenlere yönelik teknoloji eğitimi kursunun 75 saat süreceğini bildirdi.

Okulda düzenlenen programa, Proje Koordinatörü Mehmet Boyraz, Okul Müdürü Halil Öztemiz, kurs yöneticisi Yasin Kocaman ve kursiyer öğretmenler katıldı.

-Fatih Projesi-

Teknolojinin eğitimle buluşturulması amaçlanan Fatih Projesiyle öğrencilere sunulan imkanlarla teknolojinin eğitimde en etkin şekilde kullanılması amaçlanıyor. Projeyle, öğrenciler, derslerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlayacağı e-devlet eğitim sistemi üzerinden çalışabilecek.

Okul öncesi eğitimden itibaren başlayacak Fatih Projesi entegrasyonu lise son sınıfa kadar devam edecek. Öğrenciler özel programlar sayesinde hazırlanan sınavlara ve eğitimlere girecek.

Bilinçli ve güvenli internet kullanımı da eğitim sisteminin bir parçası olacak. Eğitim sırasında, sunu, video ve resim gibi interaktif içerikler de yeni müfredatın bir parçası olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber