TREDAŞ, özel sektöre devredildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 18:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Çanakkale, Edirne,Tekirdağ, Kırıkkale illerini kapsayan ve 830 bin abone üzerinden 1,5 milyon vatandaşa elektrik dağıtan Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ)'nin devir sözleşmesi imzalandı. TREDAŞ'ın işletmesini 2039 yılına kadar 575 milyon dolarla IC İbrahim Çeçen Holding aldı.

Ankara'da devir teslim için düzenlenen törene, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve EPDK Başkanı Hasan Köktaş katıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, törende yaptığı konuşmada, liberal ve serbest ekonomiye geçişte enerji özelleştirmelerinin çok önemli olduğunu söyledi. 2002'de yüzde 30'larda olan enerjideki özel sektör payının bu devir teslim töreni ile birlikte yüzde 52'ye çıktığını kaydeden Yıldız, önümüzdeki yıllarda bu oranı yüzde 75'e çıkarmakta kararlı olduklarını ifade etti. Hazine garantisiz gerçekleştirilen bu özelleştirmelerin devam edeceği sinyalini veren Enerji Bakanı, 22 milyar dolar maliyeti olacak nükleer enerji santralinin kurulmasında aynı yolu izleyeceklerini dile getirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de elektrikteki özelleştirme ile birlikte verimliliğin artacağına değindi. Kaçak elektrik kullanımının önüne ancak bu yatrımlarla geçileceğine dikkat çeken Şimşek, ?Özelleştirmeye biz zoru başarmaya çalışıyoruz. Çünkü elektrik dağıtımı öncelikli hale geldi. Bundan sonraki süreçte de politikalarımız devam edecek. Bu yatırmlarla birlikte biz Türkiye'deki bütçe açığını bu yıl yüzde 1'in altında bekliyoruz.? diye konuştu.

IC Holding Sahibi İbrahim Çeçen ise ana sektörlerinin inşaat olduğunu ifade ederek, ?Kendi sektörümüzde yurt içinde beşinci büyük firmayız. Holding çatışı altında, havalimanları işletmeciliği ve turuzimde, deniz ve yat limanı işletmeciliğinde de çalışmaları bulunuyor.? bilgisini verdi. 1999 yılında enerji sektörüne de isimlerinin yazdırdıklarını aktaran Çeçen, sektörün hem üretim hem de dağıtımında yer almak istediklerini belirtti. Çeçen, 100 megavatlık doğalgaz santrali ve HES çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber