Hüseyin Çelik: Emekli vekil maaşları yüzde 42 ile geçer/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Meclis'e iade edilen emekli milletvekili maaşı ile ilgili yüzde ?42 geçer' değerlendirmesinde bulundu.

Görsel ve yazılı medyanın Ankara haber müdürleriyle kahvatıda bir araya gelen Hüseyin Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Şike yasasının Meclis'te görüşülmesi sırasında parti içinde ortaya konan farklı görüşlerin hatırlatılması üzerine Çelik, ?Şikede AK Parti'de bir kakafoni yaşandığını kabul ediyorum.? dedi.

Şike meselesinde parti içinde üç eğilim olduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti: ?Birinci görüş hiç dokunmadan Meclis'e götürelim, ikinci görüş hiç getirmeyelim, üçüncü görüş ise Cumhurbaşkanı'nın itirazlarını değerlendirelim.?

Parti disiplinine uymak zorunda olduklarını belirten Çelik, grup kararı almadıklarını ancak oylamaya katılmayanlara da neden katılmadığını sormadıklarını kaydetti.

"EMEKLİ VEKİL MAAŞLARI YÜZDE 42 OLARAK GEÇER"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tekrar görüşülmek üzere Meclis'e iade edilen emekli vekil maaşları ile ilgili düzenlemenin bu hafta tekrar görüşüleceğini kaydeden Çelik, ?Maaş konusunda farklı görüş olabilir. ?Aynen gönderelim.' diyenler var. ?Cumhurbaşkanı demişse gereğini yapalım' diyen var. Ben ikinci görüşten yanayım. Tekrar ele alınacak gereği neyse yapılacak. Yüzde 42 geçer diye düşünüyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber