İlker Başbuğ Silivri 5 No'lu cezaevinde/ Video

Haber Giriş : 06 Ocak 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası kapsamında yer alan iddialara ilişkin başlatılan soruşturmada tutuklanmasına karar verilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Silivri 5 No'lu L Tipi Cezaevine yerleştirildi.

İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesince ''örgüt yöneticiliği'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklanan emekli Orgeneral Başbuğ'un, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevine yerleştirildiği kaydedildi.

Aynı cezaevinde, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası sanıkları arasında yer alan emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, emekli albaylar Dursun Çiçek ve Fuat Selvi de bulunuyor.

Dursun Çiçek ile aynı cezaevinde

İnternet andıcı davası kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde aynı davadan tutuklu bulunan sanıklar Dursun Çiçek, Alaattin Sevim ve Fuat Selvi'nin de kaldığı öğrenildi.

İnternet Andıcı davasında; andıç belgesinde isimleri bulunan ve belgenin hazırlanmasında görev alan aralarında Dursun Çiçek'in de yer aldığı sanıkların birçoğu, belgenin dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından da imzalandığını söylemişlerdi. Ayrıca Başbuğ'un adı, delil klasörlerindeki bazı belgelerde de geçiyor.

AA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber