Halk Ekmek, gram ve fiyat ayarlaması yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2012 11:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, 300 gram olarak ürettikleri normal ekmeği yeni gıda kodeksine uygun olarak 250 grama düşüreceklerini söyledi.

Halk Ekmek Fabrikası olarak piyasa koşullarını da düşünerek yeni gıda kodeksine uygun olarak üretim yapacaklarını belirten İlkbahar, ?Yeni gıda kodeksi tebliğinde ekmek 250 gram olarak belirlenmiş. Diğer fırınlar da buna uyacak. Bu nedenle hem kodekse uygun olması açısından, hem de piyasa koşullarına göre normal ekmeği 250 gram olarak üreteceğiz. Ekmek israfı da önlenecek.? dedi.

Halk Ekmek Fabrikası olarak ekmekteki tuz oranını 2010 yılı ortalarında azalttıklarını belirten Ali İlkbahar, ?Yaklaşık 1,5 yıl önce, ürettiğimiz ekmekteki tuz oranını yasal olarak yüzde 1.75 olmasına karşın biz yüzde 1.4'e indirmiştik? diye konuştu.

Yeni tebliğle ekmekteki tuz oranının yüzde 1.75'ten yüzde 1.5 seviyesine çekildiğini kaydeden Genel Müdür Ali İlkbahar, ?Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmekteki tuz oranını biz zaten yüzde 1.4'e indirerek halk sağlığına da hizmet etmiş oluyoruz.? diyerek uygulamaya öncülük ettiklerini belirtti.

Ali İlkbahar, Halk Ekmek olarak sağlıklı ve ekonomik ekmek ürettiklerini tekrarlayarak, insan sağlığına çok önem verdiklerini, normal ekmek dışında, sağlık açısından yararlı pek çok çeşitte ekmek ürettiklerini sözlerine ekledi. Normal ekmeği 300 gramdan 250 grama çekeceklerini anlatan Ali İlkbahar, fiyatla ilgili de maliyet araştırması yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber