Belediye çalışanının 2 bin lirasını dolandırdılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozan'da telefon aracılığı ile nitelikli dolandırıcılık yapanlar, Kozan Belediyesinde asgari ücretle çalışan Metin Ş.'nin 2 bin lirasını aldı.

Edinilen bilgiye göre dolandırıcılık olayı şöyle gerçekleşti: Kendisini Komiser olarak tanıtan bir kişi Metin Ş. isimli şahsı telefonla aradı. Arka fonda telsiz sesleri gelmesi üzerine kendisini arayan şahsın polis olduğuna inandı. Kendisini komiser olarak tanıtan kişi 'Metin bey kredi kartınız terör örgütü tarafından kopyalanmış. Ne olursa olsun telefonu sakın kapatmayın, şu anda bankadaki hesaplarınızla oynanıyor, bu kişileri yakalamak üzereyiz, bunun için sizden yardım alacağız." uyarısında bulundu. Metin Ş.'de telefondaki kişilerin isteklerini yerine getirmeye başladı. Metin Ş. çalıştığı belediyeden çıkarak bankaya doğru hızlı adımlarla gitti. Kendisini Komiser olarak tanıtan telefondaki ses kesinlikle telefonu kapatma ve bankaya gir ve vereceğim telefon numarasına para kontör ile 2 bin lira yatır dediğini belirtti. Metin Ş. parayı yatırdıktan bir süre sonra şüphelenerek polis aradı. Polis yaptığı araştırmada Metin Ş.'nin dolandırıldığı ortaya çıktı.

Metin Ş. Emniyetteki ifadesinde şikayetçi olduğu öğrenilirken kendisini arayan telefon numarasını Emniyet yetkililerine verdiğini belirtildi.

Kozan ilçe Emniyet Müdürlüğü de dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyarılarda bulunarak böyle durumlarda 155 polis imdat telefonunu arayarak bilgi verilmesini istediler ve dikkatli olmaları konusunda çağrı yaptı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Kozan'da bir bankanın önünde bir şahsın dolandırıcı ile telefonda konuştuğunu tespit eden Kozan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Levent Adıyeke dolandırılmak üzere olan vatandaşı ikna etti.

Adıyeke, "Onlar dolandırıcı gerçek komiser benim? diyerek vatandaşın parasını dolandırılmaktan kurtardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber