Sınavlardan bunalan gençler, Facebook'ta örgütlenerek kartopu oynadı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2012 10:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ESKİŞEHİR'de çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yaklaşık bin kişi kendi aralarında kartopu savaşları yaptı. Öğrenciler, polis otomobillerini ve tramvayları kartopu yağmuruna tuttu. Tramvay sürücüleri, uyarı kornası çalmadan öğrencilerin arasından hızlı şekilde geçmesi tehlike yarattı.

İnternetteki sosyal paylaşım sitelerinden kartopu savaşı çağrısına uyan yaklaşık bin kişi gece saat 23.00 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki ESPARK Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Çoğunluğu Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversiteleri öğrencileri olan yaklaşık bin kişi kartopu savaşı yaptı. Yoldan geçen araçları durdurup üzerindeki karları alan öğrenciler, sivil ve resmi polis araçları ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait tramvaylara da kartopu attılar.

Otogar-Yunus Emre Devlet hastanesi seferini yapan tramvay sürücüleri dönüşlerinde kartopu savaşının ortasında kalınca, önce neye uğradıklarına şaşırdılar. Tramvay sürücüleri EPARK karşısından geçerken hiçbir uyarı kornası çalmadan hızlı şekilde geçtikleri iddia edildi. Kartopu savaşı yapan öğrenciler tramvay sürücülerine tepki göstererek, "Az daha bizleri ezeceklerdi" dedi. Üniversite öğrencilerinin kartopu savaşı geç saatlere kadar sürdü. Polisler zaman zaman öğrencileri taşkınlık yapmama konusunda uyardı. Öğrenciler, otomobilden çalan müzik eşliğinde oynadı.

KÜTAHYA'DA OKULLAR TATİL

Bu arada yoğun kar yağışının oluştuğu Kütahya'da valilik, il genelinde ilköğretim okulları ve liseleri yarın için bir gün süreyle tatil etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber