Trafikte tartıştığı sürücüyü darp etti, 20 ay hapis cezası aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2012 22:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Trafikte hemen hemen her gün yol verme, hatalı sollama, su sıçratma gibi konular yüzünden sürücüler ve yayalar arasında tartışmalar yaşanıyor. Bu tartışmaların bazıları yaralama ve cinayetlerle sonuçlanıyor. Sakarya'da bir mahkemenin trafikte yol verme meselesi yüzünden çıkan tartışmada sürücüyü darp ederek, aracına zarar veren kişi hakkında verdiği karar, trafikte kavga edenlerin düşünmesini sağlayacak türden.

Dava konusu olay, 14 Ekim 2010'da Adapazarı ilçesi Tuzla Mahallesi çevre yolunda yaşandı. Gökhan T.(23), trafikte yol verme meselesi yüzünden araç sürücüsü Ahmet Özcan (56) ile tartıştı. Çıkan tartışmada Özcan'ı darp ettiği, aracını tekmeleyerek zarar verdiği, sürücü ve yanında bulunan Dursun Turan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Gökhan T. hakkında Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. "Basit yaralama","hakaret" ve "mala zarar verme" suçlamasıyla hakim karşısına çıkan iki çocuk babası Gökhan T, suçlamaları kabul etmeyerek kendisini şöyle savundu; "O gün aracımla yolda gidiyordum. Müştekilerin aracı önümde yolun sağında seyrediyordu. İleride su birikintisi olunca önümdeki araç şeridinden çıkarak aniden önüme geçince kaza tehlikesi geçirdim. İkimiz de araçlarımızı durdurduk. Araç sürücüsüne 'canımızı tehlikeye düşürdün' diye tepki gösterdim. Kendisi bana bağırım hakaret etti. Beni kolumdan tutup içeri çekti. Kolumu çekerken saatim camın rüzgarlığına takıldı. Rüzgarlık bu şekilde kırıldı. Kırılan rüzgarlık fırlayınca sürücü yüzünden yaralandı. Ben suç işlemedim. Beraatimi istiyorum."

Yargılama sonunda Gökhan T'yi suçlu bulan mahkeme, sanığı mala zarar verme suçundan 6 ay, basit yaralama suçundan 6 ay ve zincirleme şekilde alenen hakaret suçundan 8 ay 22 gün olmak üzere toplam 20 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan Gökhan T, hakkındaki karar Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber