MEB, Yönetici atamada bütünlüğü sağlamalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevcut ve yürürlükte olan Yönetici Atama Yönetmeliğine göre yapılan sınavlar neticesinde başarılı olan adaylar atanmayı beklemektedirler.

Sınav sonrasında duyuru yapılmamasını, atamaların Ocak-Şubat aylarında yani eğitim öğretime ara verilen dönemde yapılmasını emretmiştir.

Ocak ayının ortalarına ulaşıldığı halde bazı iller duyuruya çıkmamakta ısrar etmektedirler.

Başlangıçtaki beklenti yönetmeliğin değişeceği bu nedenle duyuruya çıkılmadığı yönündeydi. Bir çok il duyuruya çıktığından bu beklenti de rafa kalkmış gibi görünüyor.

Bakanlığın tüm illere bir talimat geçerek duyuruya çıkılmasını sağlamalı, olası yönetmelik değişikliğini de bu atamalardan sonra yürürlüğe koymalıdır.

Aksi halde atama sürecine giren bazı illerde eski mevzuata diğerlerinde ise yeni mevzuata göre atama yapılması ile karşı karşıya kalınacaktır. Eşitlik adına bunun kabulü mümkün değildir.

Yarış başladıktan sonra kural değiştirmek de anlamsızdır.

Duyuruya çıkmayan iller geç kalmaktadırlar. Çünkü karne tatili yaklaşmakta ve atamaların bu dönemde tamamlanması zorlaşmaktadır. Atamalar bu süreçte tamamlandığı taktirde oluşacak değişimlerle ilgili tedbir almak mümkün olacaktır.

Örneğin Ali öğretmen müdür yardımcısı olarak atanmışsa Ali öğretmenin dersleri boş geçmesin diye önlem almak için zaman kazanılmış olacaktır. Aynı şekilde Ali öğretmenin atandığı kadroda görevlendirme çalışan varsa ona da ders ayarlaması yapılabilecektir.

Sayın bakan, eğitim öğretimin aksamaması düşüncesiyle ailelerin birleşmesine dahi olumlu bakmazken çözümü bu kadar basit bir konuda duyarsız kalması beklenemez.

Bu cümlelerimizden ailelerin birleşmemesi noktasındaki tavrı desteklediğimiz anlaşılmamalı, bakanlığın bu konuda geri adım atarak yani olması gerekeni yaparak eş durumu yer değiştirmeleri gerçekleştirdiğini hatırlatmak isteriz.

Bugün itibariyle illerin yarısından fazlası duyuruya çıktığı halde en çok atama bekleyen illerimiz olan İstanbul-Ankara ve İzmir dahil bir şok ilin duyuruya çıkmaması bu illerle ilgili özel düşünceler olduğu fikrini kafalarda uyandırmaktadır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber