Olimpiyat Stadı yakınında 'KCK' kazısı: 7 kilo patlayıcı bulundu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkitelli'de Olimpiyat Stadı yanında bulunan bir arazide toprağa gömülü 6 kilo 900 gram plastik patlayıcı bulundu.

İstanbul'da PKK'ya yönelik düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınan Metin İ.'nin verdiği ifadeler doğrultusunda Başakşehir'deki Olimpiyat Stadı karşısında bulunan bir arazide toprağa gömülü 6 kilo 900 gram A4 plastik patlayıcı bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda dün sabah bir tekstil atölyesinde, PKK'nın sözde Öz Savunma Birlikleri'ne bağlı dağ kadrosunda yer alan ve bomba eğitimi alan "Botan" kod adlı Metin İ. gözaltına alındı.

İfadesine başvurulan bombacı, İstanbul'da büyük bir eylemde kullanmak üzere hazırlanan plastik patlayıcıyı Başakşehir'de bir araziye gömdüğünü itiraf etti. Metin İ.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda, Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın otoparkının yanında bulunan ağaçlık alanda terör polisi ile olay yeri inceleme ekipleri arama çalışması başlattı. Dedektör ve 2 bomba uzmanı köpek ile yaklaşık 3 bin metrekare arazide bir saat süren arama çalışmaları sonucunda patlayıcının gömülü olduğu nokta tespit edildi. Başakşehir Belediyesi'nden de yardım alınarak yapılan kazılar sonucunda büyük çöp poşetleri içinde 230 gramlık poşetler içinde 22 parça olarak toplam 5 kilo 600 gram A-4 plastik patlayıcı ile birlikte 3 kilo 300 gram yönlendiricili fabrikasyon patlayıcı ve 2 adet fünye bulundu. Toplamda 6 kilo 900 gram olan patlayıcı madde üzerinde detaylı parmak izi incelemesi yapıldı. Patlayıcı ve fünyeler daha sonra, İstanbul emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın: Dehşetli ve önemli bir patlayıcı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Atatürk Olimpiyat Stadyumu çevresinde yapılan KCK kazılarında patlayıcı madde bulunduğu bilgisini doğruladı. Çapkın, "Dehşetli ve önemli bir patlayıcı. Plastik patlayıcı. Patlayıcının hedefi hakkında çalışmalarımız sürüyor.? dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başbakan Erdoğan ile Başakşehir Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Olimpiyat Stadı çevresinde ele geçirilen patlayıcı ile ilgili terör örgütü mensubu bir kişinin yakalandığını belirten Mutlu, ?Olimpiyat stadının çevresinde izlediğimiz bir istihbarat çerçevesinde ele geçirilen bir bomba düzeneği var. Bununla ilgili olarak elimizde bir kişi var. Bunun terör örgütü mensubu olduğunu şu anda rahatlıkla açıklayabilirim. İzlediğimiz takip ettiğimiz önemli bir istihbari faaliyeti bugün tamamladık. 5 kilo civarında önemli bir patlayıcı madde olduğunu biliyoruz. Patlayıcı maddenin cinsi hakkında laboratuar çalışmalarının ardından değerlendirme yapılacak. Hedefleri konusunda emniyetimiz istihbaratımız ciddi çalışmayı sürdürüyor. Gömülü bir yerdeydi.? ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, ?Dehşetli ve önemli bir patlayıcı. Plastik patlayıcı. Patlayıcının hedefi hakkında çalışmalarımız sürüyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber