Kız öğrenciyi uyaran öğretmene soruşturma

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ocak 2012 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KONYA'nın Selçuklu İlçesi'nde Adnan Hadiye Sürmegöz İlköğretim Okulu'nda görevli Teknoloji ve Tasarım Dersi öğretmeni Gülhan Övez, derste erkek arkadaşıyla yan yana samimi şekilde oturan kız öğrenciyi uyardığı için hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Öğretmen Gülhan Övez'in anlattığına göre geçen aralık ayında, atölye dersinde 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki A.S.A. ve aynı yaştaki arkadaşı H.P.'yi çok samimi hareketlerle dikkati çekti. Öğretmen Övez, ders bittikten sonra kız öğrenci A.S.A.'yı yanına çağırarak, arkadaşı ile çok samimi olduğunu ve bunun doğru olmayacağını anlatarak nasihat etti. Bir sonraki derse öğrenci A.S.A. gelmedi.

Bu olaydan hemen sonra hakkında soruşturma açılan öğretmen Gülhan Övez, kentteki Hasan Akbıyık İlköğretim Okulu'nda görevlendirildi. Soruşturma açılıp okulun değiştirilmesine şaşıran Gülhan Övez, "Ben öğrenciyi dövmedim, tahrik ve taciz etmedim. Öğrenciye nasihat ettim. Ona yol gösterdim, suçlu oldum. Öğrencinin velisinin, tanıdıklarını devreye sokarak beni okuldan aldırdığını düşünüyorum" dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: BAŞKA ŞİKAYETLER DE VAR

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ise olayla ilgili velilerden gelen şikayet üzerine soruşturma başlattıklarını ve öğrenci ve öğretmenin aynı okulda bulunmasının uygun olmayacağını düşünerek valilik oluru ile yer değişikliği yaptıklarını söyledi. Müdür Koca, siyasi bir baskının söz konusu olmadığını ve soruşturmanın da en kısa zamanda sonuçlandırılacağını, kadın öğretmen hakkında sadece tek bir şikayet değil, bir kaç şikayet bulunduğunu öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber